avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile de concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile de concediu

Lucrez pt o firma privata( SRL ) de mai mult de 5 ani. Pot beneficia de zile de concediu in plus pentru faptul ca am vechime in munca mai mare de 5 ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:06, 4 Ianuarie 2014
Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare , conform art.145 alin.1 C.mun., iar alin. (2) al aceluiasi articol se prevede ca durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Insa daca la nivelul unitatii s-a prevazut in ccm aplicabil , in reg.intern sau in c.i.m. ca , acordarea concediului de odihna pe transe de vechime in munca, deci in functie de vechimea in munca a salariatilor, atunci la calculul concediului de odihna la care aveti dreptul se va tine seama de intreaga vechime in munca a dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul zile de concediu la 2 ore lucratoare 5 zile pe saptamana dulap_79 dulap_79 CATE ZILE DE CONCEDIU POT AVEA DACA LUCREZ 2 ORE PE ZI? TIMP DE 5 ZILE? (vezi toată discuția)
Co mbadea mbadea Pe vechiul cm ramura beneficiam de 24 zile co pt o vechime 10-15 ani.Acum am trecut la o vechime 15-20 ani iar angajatorul ar trebui sa imi acorde 26 zile CO ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna albertmc albertmc buna ziua.lucrez in domeniul privat.kite zile de concediu odihna,am dreptul,dupa 1 an de munca?multumesc (vezi toată discuția)