avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate mihaelamihaela1234

Activitate mihaelamihaela1234

Va multumesc!
Dupa legea 192/2006, actualizata 2013 inclusiv cu OUG 4/2013 am observat ca daca se face un acord de mediere pentru un partaj voluntar asupra unui titlu de proprietate se poate cere validarea lui in instanta prin emiterea unei hotarari judecatoresti. Pot sa fac acest lucru? A intrat procedura in practica instantelor judecatoresti?
Sunt trei frati pe un titlu de proprietate A,B si C. A are cerere de reconstituire pe toata suprafata, iar pentru ceilalti doi exista cereri, dar in mod evident nu au fost facute de ei(scriau foarte greu avand doar doua clase primare, iar la semnatura incercau sa-si scrie numele; pe cereri exista un scris fluent iar semnatura nu are nici o legatura cu semnatura lor de exemplu din buletinul de identitate). A vrea sa atace titlu in instanta pe motiv ca ar fi lovit de nulitate absoluta, deoarece B si C nu aveau dreptul la reconstituire intrucat cererile nu sunt ale lor, deci nu au cerut reconstituire.
Poate sa faca acest lucru? Exista vreo prescriptie in cazul atacarii unor acte sub semnatura privata?
O persoana X, unic mostenitor al parintilor ei a primit de la acestia un apartament pentru care are certificat de mostenitor.
Ulterior a aflat ca mai are dreptul la un teren pe care tatal ei il detinea in indiviziune cu doi frati ai sai, pentru care persoana X nu are certificat de mostenitor suplimentar.
Pe aceasta persoana nu o intereseaza acest teren si ar vrea sa-mi dea mie acest drept.
Cum sa facem acest lucru intr-un mod cat mai simplu, de exemplu sa-mi doneze mie drepturile succesorale, sau sa deschida o actiune de partaj cu ceilalti dupa care sa-mi cedeze drepturile litigioase?
Am prefera o modalitate fara cadastru si intabulare.
Ce cuantum ar putea avea amenda?
Ce amenda se aplica in cazul inchirierii unei locuinte fara contract(nu s-a platit impozit pe venitul incasat din chirie)?Cine aplica amenda?
Răspuns la discuția Evaziune fiscala minora
va multumesc!
In cazul evaziunii fiscale minore(prejudiciu 1000Euro) daca in cursul urmaririi penale s-a recunoscut fapta si s-a platit prejudiciul se mai ajunge in instanta? Cine aplica amenda administrativa?Aceasta se va trece in cazier?
Sunt doua texte de lege care ma determina sa pun intrebarea mai sus mentionata: Art. 87 din Statutul cadrelor militare:
Ofiterii, maistrii militari si subofiterii in activitate condamnati prin hotarire judecatoreasca la pedeapsa inchisorii cu executarea acesteia, precum si cei condamnati pentru infractiuni savirsite cu intentie la pedeapsa inchisorii cu suspendarea executarii ori cu amenda se trec in rezerva sau direct in retragere.
legea 241/2005
Art. 10
(1) In cazul savarsirii unei infractiuni de evaziune fiscala prevazute de prezenta lege, daca in cursul urmaririi penale sau al judecatii, pana la primul termen de judecata, invinuitul ori inculpatul acopera integral prejudiciul cauzat, limitele pedepsei prevazute de lege pentru fapta savarsita se reduc la jumatate. Daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la 50.000 euro, in echivalentul monedei nationale, se aplica o sanctiune administrativa, care se inregistreaza in cazierul judiciar.
O amenda administrativa primita pentru nedeclararea chiriei la un apartament(nu a declarat chiria pentru a nu mai plati impozit) , trecuta in cazier, poate insemna trecerea in rezerva pentru un cadru militar?