avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Acord de mediere depus anterior introducerii actiunii ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Acord de mediere depus anterior introducerii actiunii in instanta

Dupa legea 192/2006, actualizata 2013 inclusiv cu OUG 4/2013 am observat ca daca se face un acord de mediere pentru un partaj voluntar asupra unui titlu de proprietate se poate cere validarea lui in instanta prin emiterea unei hotarari judecatoresti. Pot sa fac acest lucru? A intrat procedura in practica instantelor judecatoresti?
Da, această prevedere legală este în vigoare.Mai mult, prin depunerea unui acord de mediere privind partajul , încheiat anterior sesizării instanței, veți beneficia de reducerea taxei de timbru cu 50 % , plătind doar 1.5 % din 3% .
Va multumesc!
De ce nu mergeti la notar cu el?
Sub aspectul costurilor, instanța prezintă avantaje. Se poate merge și la notar însă.
Medierile referitoare la acte translative de proprietate nu sunt supuse reducerii taxelor de timbru sau am uitat care e e redactarea exacta... de aceea ziceam ca e tot aia.

Alte discuții în legătură

Utilitatea si eficienta acordului de mediere Mihai Florel - Birou de Mediator Mihai Florel - Birou de Mediator In Sectiunea 4: Inchiderea procedurii de mediere din Legea 192/2006 la art.58 alin (1) se vorbeste despre acordul scris atunci cand partile prezente la mediere ... (vezi toată discuția)
Acord mediere petronel11 petronel11 Acum 2 saptamani, eu și cu mama ne-am inteles cu fratele meu printr-un acord de mediere de felul in care va fi impartit pamantul, toti 3 am semnat un ... (vezi toată discuția)
Acordul de mediere investit cu titlu executoriu Ciobanu Vasile Ciobanu Vasile In diferite cercuri de discutii cu referire la mediere, apare din ce in ce mai des o dorinta exprimata de mediatori [b]\"acordul de mediere sa fie executoriu, ... (vezi toată discuția)