avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord mediere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord mediere

Acum 2 saptamani, eu și cu mama ne-am inteles cu fratele meu printr-un acord de mediere de felul in care va fi impartit pamantul, toti 3 am semnat un proces verbal in care mama mea imi cedeaza partea ei mie!!! Acum se simte foarte rau, nu mai este in apele ei (nu este lucida, cu alte cuvinte spre moarte, sper sa nu se intample), asta e problema ca nu a fost autentificat acest acord de mediere!!! Daca nu va mai putea nicioadata sa semneze, se poate autentifica si fara ea acest acord de mediere, avand in vedere ca mediatorul a purtat nenumarate discutii cu mama mea si este martor + ca am semnat cu totii acordul? VA ROG AJUTATI-MA!!! Ce pasi sunt de urmat?
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 21:18, 8 Aprilie 2013
buna seara
solicitati cit mai rapid autentificarea acordului de catre un notar public daca asa au stat lucrurile .
chiar daca nu mai este lucida? si nu se poate deplasa(semna)?
Notarul nu poate autentifica acordul de mediere, care este un inscris semnat de parti in fata mediatorului. Notarul public va lua act de intelegerea partilor consemnata in acordul de mediere si va redacta un nou inscris potrivit rigorilor procedurii de autentificare notariala. Acest inscris va cuprinde clauzele acordului de mediere si va fi semnat de parti in fata notarului public.

Procedura autentificarii este cea mai complexa procedura notariala.
In cadrul acestei proceduri notarul stabileste si verifica identitatea partilor, ia consimtamantul acestora, apoi partile semneaza toate exemplarele inscrisului in fata notarului public, inclusiv anexele care fac parte din inscris.

In consecinta, e imposibil ca acordul de mediere sa fie autentificat in absenta mamei, care este parte a acordului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autentificarea unui acord de mediere Nicolae Dediu Nicolae Dediu La autentificarea unui înscris, notarul public verifică identitatea părţilor, se asigură ca actul întocmit în formă autentică respectă voinţa lor ... (vezi toată discuția)
Acord de mediere depus anterior introducerii actiunii in instanta mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 Dupa legea 192/2006, actualizata 2013 inclusiv cu OUG 4/2013 am observat ca daca se face un acord de mediere pentru un partaj voluntar asupra unui titlu de ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala manuelle manuelle Buna ziua. Exista un conflict intre doi soti cu privire la o suma de bani. Sotia a castigat aceasta suma de bani, sotul o solicita pentru niste investitii. ... (vezi toată discuția)