avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Autentificarea unui acord de mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Autentificarea unui acord de mediere

La autentificarea unui înscris, notarul public verifică identitatea părţilor, se asigură ca actul întocmit în formă autentică respectă voinţa lor iar părţile semnează înscrisul în faţa notarului
În consecinţă, notarul nu poate autentifica acordul de mediere , care este un înscris semnat de părţi înfaţa mediatorului, în cadrul procedurii de mediere. Notarul public va lua act de înţelegerea părţilor consemnată în acordul de mediere si va redacta un nou înscris potrivit rigorilor procedurii de autentificare notarială. Acest înscris va cuprinde clauzele acordului de mediere şi va fi semnat de părţi în faţa notarului public.
Uneori, părţile se întreabă :“De ce mai apelez la mediator şi plătesc serviciul de mediere , dacă ulterior tot la notar trebuie să ajung, pentru perfectarea actelor?”
Va invit la discutii......articolul complet il gasiti pe [editat de admin]
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: Nicolae Dediu , Mediator 11:23, 11 Septembrie 2010
Interesant subiect.
Problema e delicata, in sensul ca, la un moment dat, unii colegi venisera cu propunerea de-a modifica legislatia in ceea ce priveste puterea acordului incheiat prin mediere.
Prin teorie, am invatat ca mediatorul nu este obligat sa pastreze in arhiva sa un exemplar al acordului.
Ma intereseaza si pe mine parerea colegilor care-au inceput sa practice medierea
Inteleg bine?! :slap: Dupa ce inchei un acord de mediere trebuie sa merg si la notar?
Adica… platesc mai mult – pana la urma – si ma deplasez aiurea (pe banii mei) sa autentific acordul de mediere!

Va roooog!!!!!!! Asa e?! Trebuie sa autentificam acordurile de mediere? Ca de e asa… de ce le mai facem? Mergem direct la notar apoi… la judecator, “sa ia nota”…
Autentificarea este optionala.Si platiti mai mult fata de ce?
NU....nu intelegi bine!!!
Autentificarea unui acord de mediere este optionala.....in cazul de fata mediatorul merge cu acordul la notar iar notarul tine cont la intocmirea actelor de invoiala partilor.
Sincer eu nu procedez asa.
Intocmesc acordul de mediere dupa care trimit partile sa deschida un proces.Dupa ce procesul a fost deschis se depune la dosar acordul de mediere.Judecatorul tine cont de acordul de mediere, cheama partile sa-i intrebe daca raman la aceeasi intelegere,apoi da sentinta.
Care sunt avantajele:
-timp scurt;
-fara stres;
-fara onorarii avocat;
-fara expertize
-confidentialitate in ce priveste bunurile impartite
@michaelared a scris:
Si platiti mai mult fata de ce?

Fatza de taxele pe care le plateste un justitiabil daca merge direct in instanta si… la al doilea termen – sa zicem – intervine o tranzactie.

E bine de stiut ca autentificarea - cel putin deocamdata :"> - e optionala… Sigur, am inteles ca in anumite cazuri se impune… Dar tot prin instanta ar fi mai ieftin (cum bine alege – chiar daca din alte considerente - @Dediu Nicolae) – ceea ce notarilor s-ar putea sa nu le placa… :)

Alte discuții în legătură

Acord mediere petronel11 petronel11 Acum 2 saptamani, eu și cu mama ne-am inteles cu fratele meu printr-un acord de mediere de felul in care va fi impartit pamantul, toti 3 am semnat un ... (vezi toată discuția)
Partaj prin mediere mirelabandac mirelabandac Buna ziua. Am hotarat de comun acord cu fostul meu sot asupra partajului. Procesul de divort este deja incheiat. Putem merge la orice avocat drept mediator? ... (vezi toată discuția)
Acord de mediere depus anterior introducerii actiunii in instanta mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 Dupa legea 192/2006, actualizata 2013 inclusiv cu OUG 4/2013 am observat ca daca se face un acord de mediere pentru un partaj voluntar asupra unui titlu de ... (vezi toată discuția)