avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Autentificarea unui acord de mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Autentificarea unui acord de mediere

La autentificarea unui înscris, notarul public verifică identitatea părţilor, se asigură ca actul întocmit în formă autentică respectă voinţa lor iar părţile semnează înscrisul în faţa notarului
În consecinţă, notarul nu poate autentifica acordul de mediere , care este un înscris semnat de părţi înfaţa mediatorului, în cadrul procedurii de mediere. Notarul public va lua act de înţelegerea părţilor consemnată în acordul de mediere si va redacta un nou înscris potrivit rigorilor procedurii de autentificare notarială. Acest înscris va cuprinde clauzele acordului de mediere şi va fi semnat de părţi în faţa notarului public.
Uneori, părţile se întreabă :“De ce mai apelez la mediator şi plătesc serviciul de mediere , dacă ulterior tot la notar trebuie să ajung, pentru perfectarea actelor?”
Va invit la discutii......articolul complet il gasiti pe [editat de admin]
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: Nicolae Dediu , Mediator 11:23, 11 Septembrie 2010
Multumesc
Fac parte din Comisia de promovare a medierii pe tara....cu asta ma ocup...ieri am fost la o noua intrunire....sunt multe de spus si multe de facut.
Cu timpul speram sa facem mai multe...oricum asteptam cu totii Mica Reforma=D>:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord mediere petronel11 petronel11 Acum 2 saptamani, eu și cu mama ne-am inteles cu fratele meu printr-un acord de mediere de felul in care va fi impartit pamantul, toti 3 am semnat un ... (vezi toată discuția)
Partaj prin mediere mirelabandac mirelabandac Buna ziua. Am hotarat de comun acord cu fostul meu sot asupra partajului. Procesul de divort este deja incheiat. Putem merge la orice avocat drept mediator? ... (vezi toată discuția)
Acord de mediere depus anterior introducerii actiunii in instanta mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 Dupa legea 192/2006, actualizata 2013 inclusiv cu OUG 4/2013 am observat ca daca se face un acord de mediere pentru un partaj voluntar asupra unui titlu de ... (vezi toată discuția)