avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Activitate maria162

Activitate maria162

Vă mulțumesc pentru răspuns dar as dori să știu cine face notificarea și acțiunea în instanță având în vedere că tata are handicap grav Alzheimer?
Bună ziua! Tatăl meu este proprietarul unui teren și are certificat de handicap grav Alzheimer . Pe o bucată din acest teren vecinii noștri, o firmă care execută lucrări de canalizare își parchează utilajele și depozitează materialele, fără acordul tatălui meu. Ce putem face pentru a ne elibera terenul folosit abuziv?
Răspuns la discuția Pensionare mame cu trei copii
Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Pensionare mame cu trei copii
Vă mulțumesc pentru răspuns dar nu prea am înțeles! Articolul 56 cu mamele intră în vigoare la 01.09.2021 cum spune legea 127/2019 sau la termenul prorogat prin ordonanță la data de 01.09.2023?
Bună ziua! Sunt o mamă care a născut și a crescut trei copii care au trecut demult de vârstă de 16 ani. Am vechime in muncă 21 de ani și conform legii 127/2019 la data de 01.09.2021 as fi avut dreptul să mă pensionez mai devreme. M.am adresat casei de pensii și un consultant mi.a spus că legea a fost prorogată pentru data de 01.09.2023. Vă întreb pe dumneavoastră dacă legea a fost prorogată in totalitate sau art.56 care se referă la mamele cu mai mulți copii intră în vigoare totuși la data de 01.09.2021?
Răspuns la discuția Cadastru conform sentinței
Mulțumesc pentru răspuns domnule avocat dar pe cine chem in judecată pentru a obține hotărâre judecătorească? Știu că OCPI nu are calitate procesuală pasivă.
Bună ziua domnilor avocați! Locuiesc in București, la curte. Suntem trei proprietari in aceeași curte si am făcut ieșirea din indiviziune in instanță în urma căreia avem o sentință definitivă și irevocabilă. S.a creat o cale de acces pe o latură de alungul imobilului din care fiecare intră în curtea lui. Am intrat în al patrulea an de când ne chinuim să ne facem cadastru și intabulare toți proprietarii conform sentinței și nu am reușit. De cate ori este respins dosarul cerandu.se alte acte, când redepunem dosarul cu ce s.a cerut ajunge la alt inspector care vine cu alte idei și tot așa de peste trei ani. Am fost și în audiențe și tot nu am rezolvat nimic. Problema este că am făcut o promisiune de vânzare cumpărare a locuinței mele și nu o pot încheia din cauză că nu putem face cadastru. In situația mai sus menționată ce posibilități de acțiune am in relația cu OCPI , pentru a intabula proprietatea conform sentinței definitive și irevocabile?
Răspuns la discuția Succesiune și partaj.
Vă mulțumesc pentru răspuns!
Bună ziua domnilor avocati! As dori să vă adresez o întrebare pentru a veni in ajutorul cumnatei mele. Mama ei a decedat în urmă cu cinci ani, moștenitori fiind ea împreună cu fratele. Ea și.a îngrijit mama și a susținut.o financiar iar după decesul acesteia , fratele a ocupat apartamentul care face obiectul moștenirii. In timpul acestor cinci ani s.au întâlnit de trei ori la notariat și nu au reușit să dezbată succesiunea. In instanță nu dorește să meargă în primul rând pentru că durează foarte mult și în al doilea rând pentru că nu are mijloace financiare să susțină acest demers, fiind pensionată cu un venit de 890 lei. Un notar a sfătuit.o să încheie un act de tranzacție pentru un bun viitor , să.si primească partea financiară care i se cuvine după care să dezbată succesiunea. Fratele refuză acest lucru pentru că el își dorește doar să dezbată succesiunea și să folosească în continuare apartamentul după bunul plac. In această situație ce sfat aveți dumneavoastră pentru cumnata mea, cum ar trebui să procedeze pentru a intra în posesia moștenirii ?
Răspuns la discuția Cote cheltuieli
Vă mulțumesc amândurora pentru răspunsuri!