avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Activitate marina3333

Activitate marina3333

sotul meu a murit acum 3 ani. el avea o fiica dintr-o casatorie anterioara. la decesul sotului meu de care eu eram despartita in fapt ( nu mai locuiam in acel apartament),deci locuia el singur eu impreuna cu fiul nostru am plecat in strainatate. in perioada 2007_ 2014 sotul meu a acumulat suma de 237 milioane datorii si penalitati la intretinere. dupa decesul sotului fiica lui a acceptat mostenirea dar nu a platit nimic din datoriile tatalui ei , datorii la care s-au acumulat si un card de credit personal al sotului meu , in final eu am platit suma de 10000 euro , executari, datorii, penalizari., inmormantare,etc.acum eu am rugat-o sa vina sa dezbatem mostenirea. , ea se afla in alta tara decatcea in care sint eu cu fiul meu , doreste sa dea procura dar cu conditia sa platesc eu taxele la consulat.as dori sa stiu daca cu aceasta procura pe care o face fiului meu pot sa fac dezbatere si partaj deoarece doresc sa vand apartamentul. va multumesc
buna ziua . ma numesc Marina , sotul meu a achiziutionat un tel cu abonament la oringe . la data de 28 aprilie a decedat , eu am plecat in strainatate iar dupa 6 luni am primit o factura pt plata a 200 ron . m-am adresat unui oficiu oringe unde am prezentat certificatul de deces al sotului si au inchis contractul eu acel tel nu l-am vazut , probabil cineva la inmormantare l-a furat si s-a folosit de el . acum primesc avize de plata de la o banca de recuperari de credite. imi cer 570 lei sau ma ameninta ca imi fac executare silita . as dori sa stiu cum sa procedez. mentionez ca si in prezent sant tot in strainatate .
Răspuns la discuția datorii si penalitati intretinere
din pacate nu ati inteles . eu am platit inca un an si acum platesc, femeia de servici, lumina, administrator, etc, nu am mai ramas cu debite. doar ca vad ca au crescut penalitatile,
Răspuns la discuția datorii si penalitati intretinere
la data de 8 aprilie 2014 figuram cu 12968lei datorii si 12048 penalitati.cele 12968lei dtorii erau compuse din 7568 lei dosar executare silita , datorii si penalitati 2007-2010 iar dif de 5400lei datorie ian 2010.aprilie2014.-conform apaterm cei care plateau dat in termen de 6 luni erau scutiti de plata penalitatilor. am facut cerere catre apaterm dar intre timp cererea mea s-a pierdut eu am achitat cei 12968 in 6 luni , plus conform apatermului am platit timp de un an de zile intretinerea pt o persoana chiar daca in apartament nu locuia nimeni acum cele 12048 lei penalitati au devenit 14400 lei . intre timp apatermul a falimentat
Buna ziua . ma numesc Marilena , locuiesc in Galati. Pe data de28 aprilie 2014 sotul meu decedat dupa o lunga suferinta de cancer la limba. mi-au ramas 12968 lei, datorii la intretinere. , din care 7581 faceau obiectul unei sentinte de executare silita pt perioada mai 2007-decembrie2010) (4820 cheltuieli de intretinere iar 2761lei penalitati de intarziere. am semnat un angajament cu asociatia de locatari in care ma angajam ca in 12 luni achit sumele datorate, si cele curente. in luna octombrie , adica dupa 6 luni eu am terminat de achitat datoriile iar administratora dela asociatie mi-a zis sa platesc inca un an de zile intetinerea pt o persoana astfel intram in programul apaterm de scadere a penalitatilor. ( mentionez ca de la data decesului sotului meu , eu impreuna cu fiul meu am plecat in strainatate, deci in apartament nu a mai locuit nici o persoana). in luna octombrie 2015 m-am intors in tara pt o saptamana. am constatat ca desi nu aveam nici o datorie la intretinere am de platit suma de 14400 lei penalitati de intarziere.V-as ruga sa ma ajutati sa gasesc o solutie la aceasta problema. va multumesc anticipat. Mailena
Răspuns la discuția dezbaterea mostenirii
va multumesc si va doresc o zi buna.Marina
buna ziua da am fost deja la notar dar ne-a zis ca este imposibil sa se dezbata in doua zile cum dorea fiica lui. dar daca acest aprtament este deja dat pt executare silita se mai poate face ceva? fiica sotului meu ar fi dorit ca in trei zile sa primeasca si banii care i se cuvin din partea sa.
eu vroiam sa incep sa platesc intretinerea am vb la apaterm despre esalonarea datoriilor dar administratorul mi-a zis ca nu pot plati pentru ca este dat la executare silita. pot gasi un cumparotor si vinde fara dezbaterea mostenirii?
buna ziua . in 1992 am cumparat un apartament impreuna cu sotul meu. avem impreuna un baiat de 20 ani iar sotul meu mai are din afara casatoriei o fiica de 27 ani. sotul meu a murit saptamana trecuta. el mai avea o masina dacia din 1984 care nu mai functioneaza de 8 ani dar nu afost radiata. au ramas 250 milioane datorii la intretinere impreuna cu penalitati , 36 milioane la impozit. casa si masina. si 32 milioane de la un card personal cetelem . mentionez ca eu sant plecata de 10 ani in italia iar baiatul de 4 ani. pt apartament s-a deschis dosar pt executare silita iar cetelemul a trimis debitul la o agenzie de recuperari credite care a trimis mandat de executare. va rog sa ma ajutati sa gasesc o solutie pt iesirea din acest labirint. va multumesc. Marina