Va multumesc pentru raspuns.
Din pacate mama a achizitionat deja un imobil vechi de la o persoana juridica (cumparatorul detinea un SRL si asa au facut tranzactia, recent am aflat ), cu TVA 5% , si atunci exclud aceasta varianta. Din pacate era singura persoana in care puteam avea incredere.
Am fost si la Finante, la serviciul juridic(notarii la care am mers, mi-au recomandat acest lucru), si tinand cont ca situatia mea e una mai deosebita, intrucat banii folositi pt achizitia imobilului provin din vanzarea de bunuri proprii, mi-au recomandat sa intocmesc o adresa in care sa mentionez contextul in care ma aflu si voi primi raspuns scris.
Credeti ca o separare de bunuri intre mine si sot ar influenta cu ceva situatia? Sau ceva declaratii notariale prin care fiecare dintre noi renunta la pretentii de natura materiala de la celalalt? Mentionez ca avem un copil impreuna.
Va multumesc mult pentru amabilitate si timpul acordat!
Aceasta conditie, de plata a TVA 20% este valabila doar pentru achizitii de la persoane juridice? Multumesc.
Este cladire noua , intabulata, proprietar persoana juridica. Ma gandeam sa faca mama tranzactia si apoi sa-mi faca mie donatie sau contract de vanzare cumparare. Caut "variante", intrucat mi se pare discriminatorie legea, cat timp eu nu am beneficiat de acel regim de TVA de 5% sa fiu constransa sa platesc 20%, doar pt ca sunt casatorita.
Buna ziua.
Situatia mea e urmatoarea: Sotul a cumparat prin credit prima casa, in 2013, o garsoniera, de la o persoana juridica cu cota TVA de 5%. In acel moment nu eram casatoriti (ne-am casatorit in 2014), iar eu sunt codebitor pt creditul sotului, nu si coproprietar.
Tot inainte de casatorie am dobandit prin mostenire un apartament (in anul 2011), iar banii obtinuti din vanzarea aceluia vor fi folositi pentru achizitia unui alt apartament, in alt oras. Cei de la agentia imobiliara, ne-au spus ca vom plati TVA de 20% pt imobil (achizitia se face de la pers juridica).
Ce variante ar fi sa nu platim 20%, ci 5%?
Multumesc
"Părinţii care obţin venituri impozabile cu minimum 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de doi ani (respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap) se vor putea bucura de prelungirea perioadei de acordare a stimulentului până la împlinirea vârstei de trei ani (respectiv patru ani)." - obtinerea de venituri impozabile inseamna ca mama trebuie sa revina mai repede de 60 zile la servici? pt a incasa un salar?. Multumesc mult
Nu prea imi este clar "se va considera bun propriu in echivalentul sumei proprii cu care cumparati". Daca imobilul nou achizitionat costa 50000 EUR iar aceasta suma va fi platita integral din vanzarea celor doua imobile mostenite, atunci imobilul va fi bun propriu? (bineinteles cu mentiunea de care ati zis dvs.)
Multumesc
Buna ziua, am mostenit un apartament, apoi m-am casatorit. In urma cu ceva timp am mostenit o casa la tara, impreuna cu niste verisori. In cazul in care vand tot si cumpar un alt imobil, noul imobil e bun propriu sau bun comun? se imparte la un eventual partaj?
Buna ziua,
doresc sa va adresez urmatoarea intrebare: daca am avut contract de munca la o firma pe perioada nedeterminata, am lucrat 8 luni si urmeaza sa ma angajez la o alta firma pe perioada determinata (6 luni cu reinnoire a contractului) in cazul in care raman insarcinata in primele 6 luni primesc indemnizatia de crestere a copilului?(mentionez ca nu exista intrerupere intre cele 2 joburi). Se poate sa nu mi se prelungeasca contractul de munca din acest motiv? Multumesc.