Imi cer scuze ca intreb, puteti sa-mi spuneti daca in acest caz sunt aplicabile dispozitiile art. 256 din Noul Cod Penal privitoare la tulburarea de posesie ?
Multumesc frumos pentru raspuns si pentru ideea de a negocia cu Dezvoltatorul acordarea unui alt loc de parcare la schimb, dar acest lucru nu este posibil, deoarece toate locurile de parcare din ansamblul rezidential respectiv au fost deja vandute, inca de anul trecut...
Va multumesc frumos pentru mesaj si pentru solutia oferita... Totusi, momentan eu sunt un pic sceptic, desi sincer as vrea sa depasesc aceasta stare de scepticism, puteti sa-mi spuneti ce baza legala exista (numarul legii si articolului), pentru ca Politia sa actioneze in acest caz, astfel incat sa se obtina rezultatul scontat, adica OBLIGAREA vecinului sa nu mai parcheze pe proprietatea mea ?
Am cumparat de la Dezvoltator un loc de parcare privat intr-un ansamblu rezidential din jud. Ilfov. Locul meu de parcare este delimitat corespunzator iar pe acesta am instalat un blocator.
Cu toate acestea, de ceva timp un vecin imi ocupa abuziv, fara permisiunea mea, o parte din locul meu de parcare (adica parcheaza cu roata din dreapta pe locul meu de parcare, nu pe locul lui, e vorba de vreo 30 - 50 cm, in dreapta liniei de demarcatie intre cele doua locuri de parcare private, suficient pentru ca eu sa NU pot parca in conditii normale, doar pe terenul meu, fiind stanjenit si nevoit sa incalc si eu proprietatea celuilalt vecin, pe care din fericire nu parcheaza inca vreun autoturism).
Aceasta situatie se intampla pentru ca in zona parcarii vecinului care imi incalca proprietatea trec pietoni (este loc de trecere intre blocuri, nefiind pus un gard, a NU se intelege ca este o trecere pentru pietoni, pietonii trec pe acolo ca sa nu mai ocoleasca) iar vecinul are temerea ca masina dansului ar putea fi zgariata din greseala, de aceea parcheaza putin pe locul meu, pentru ca pe terenul lui sa poata trece pietonii fara a se inghesui (e un loc un pic mai stramt intre masini, vecinul care imi ocupa o parte din proprietate avand si el un vecin la randul lui) si fara a-i zgaria masina din greseala.
Se pare ca nu ma pot intelege amiabil cu vecinul care ocupa abuziv o parte din locul meu de parcare, pentru a ajunge la o solutie de compromis si as vrea sa stiu ce posibilitati legale am pentru a-l constrange sa nu imi mai ocupe abuziv partea de proprietate ? Poate fi o tulburare de posesie in acest caz ?
Am rugamintea sa ma lamuriti daca un cesionar al drepturilor litigioase de despagubire pentru un teren pe legea 10 (terenul este ocupat de un bloc si exista decizia Primariei de acordare de despagubiri sub forma de actiuni la Fondul Proprietatea, dosarul fiind in asteptare la ANRP), poate sa ceara in mod legal si sa aiba succes in instanta, anularea actului de cesiune realizat la notariat, in anul 2010 si sa solicite banii inapoi ?
Multumesc frumos pentru raspuns.
Da, am aflat numele lichidatorului si probabil, daca ma hotarasc pentru cumparare, voi lua legatura cu acesta.
Intrebare:
Pot cumpara legal de la lichidator, fara nici un fel de riscuri, cu un antecontract in prealabil ?
Ce alte acorduri mai trebuie ?
Care este procedura ? Pot aparea procese ulterioare pe rol, exista posibilitatea ca in cazul declararii falimentului debitorului, eu, ca si proprietar, care am cumparat de la lichidator, cu acordul creditorilor, sa fiu executat silit si sa pierd si garsoniera si banii dati, iar in final sa fiu evacuat ?
Sau ma gandesc si va intreb, daca se poate intampla, pe parcursul procedurii de insolventa, sa se schimbe lichidatorul si daca eu am contract de vanzare-cumparare cu vechiul lichidator, iar contractul de vanzare-cumparare sa fie anulat de catre noul lichidator, in instanta, sau sa mi se mai ceara sume de bani suplimentare ?
Sincer, dupa ce mi-ati dat raspunsul, am devenit mai temator ca inainte si sunt pe cale de a renunta la aceasta achizitie, orientandu-ma catre o garsoniera intr-un bloc mai vechi (1977 - 1990), pe care sa o achizitionez direct de la proprietar, pe piata libera.
Doresc sa stiu ce riscuri pot avea in calitate de cumparator, persoana fizica, cu un antecontract prealabil (depind si eu de o vanzare si as dori sa inchei antecontractele in paralel), al unei garsoniere intr-un bloc nou, finalizat, dar unde firma dezvoltatoare este in procedura de insolventa, cu dosar pe rol (inca nu este data decizia definitiva si irevocabila) ?
Din cate am citit pe internet acest lucru se poate realiza cu acordul creditorilor, al lichidatorului judiciar si / sau al judecatorului sindic dar vreau sa va intreb si pe Dvs. daca nu cumva ma supun vreunui risc, in sensul ca ulterior, din diverse motive, contractul de vanzare-cumparare sa poata fi anulat in instanta si sa ma trezesc ca pierd banii sau am de platit bani in plus ?
Ce ma sfatuiti sa fac, de ce anume ar trebui sa am grija pentru a perfecta un astfel de contract de vanzare-cumparare ?
Va intreb aceste lucruri pentru ca sunt un pic temator si nu vreau sa ma trezesc ca la un moment dat contractul de vanzare-cumparare sa se poate anula in instanta si sa pierd banii pe care i-am dat, sau, peste un timp, sa mi se ceara bani in plus, Doamne Fereste !!!
Precizez ca anuntul de vanzare a fost dat de catre dezvoltatorul imobiliar pe site-ul www.imobiliare.ro, iar pretul mi se pare un pic suspect de mic pentru o garsoniera intr-un bloc nou (desi poate este doar o senzatie, avand in vedere ca am ramas in minte cu preturile exagerate de dinainte de declansarea crizei).
Apropos, am cercetat putin situatia pe net, si am vazut ca dosarul pe rol are termen de judecata, pentru continuarea procedurii de insolventa, la sfarsitul lunii septembrie, iar oferta lor de vanzare cu pret promotional este valabila chiar pana la sfarsitul lunii septembrie, ma gandesc ca nu cumva sa fie o legatura intre aceste doua elemente, este doar o supozitie, nu stiu daca are relevanta acest lucru, doar ma gandeam...
Vreau sa va mai intreb si care este procedura de vanzare-cumparare in acest caz ? Banuiesc ca se realizeaza tot la notar, asa este ?
Mentionez ca nu cred ca voi putea perfecta vanzarea mea complet, pana la sfarsitul lunii septembrie, doar antecontractul la vanzarea mea cred ca se va putea face pana atunci.
Precizez ca nu am facut notificare pe L10/2001, iar acel imobil iese din discutie, din punctul meu de vedere pentru ca el a fost vandut de doua ori, deci oricum a fost un proprietar acolo si ulterior a fost demolat...problema este doar daca este posibila o eventuala revendicare a mea (printr-o actiune in pretentii spre exemplu sau o alta forma juridica) pentru repararea prejudiciu creat tatalui meu (prezumtiv, deoarece nu am informatii si nu am gasit nici un document prin care sa se demonstreze ca tata a primit acea suma de bani inapoi) ?
Mai am o nelamurire:
In acea conventie nu se specifica faptul ca despagubirea ar fi in bani (drept de creanta), putandu-se intelege ca despagubirea ar putea consta chiar in moara respectiva, care din informatiile mele a fost in patrimoniul prezumtivului \"debitor\" iar dupa decesul acestuia a intrat in patrimoniul Primariei (nu stiu in ce forma, daca s-a declarat vreo vacanta succesorala, etc.), neexistand mostenitori care sa revendice acea moara.
Intrebarea este: Daca pe baza actelor pe care le am, am dreptul si pot solicita printr-o anumita forma juridica, o despagubire care sa constea in moara respectiva (spatiul am inteles ca mai exista dar nu mai functioneaza ca moara ci este un atelier acolo) ?
Cu scuzele de rigoare, dar as dori si alte pareri.