avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Activitate sasugorj

Activitate sasugorj

Lucrez în Franța ca lucrător detașat temporar. Am avariat în timp ce garam camionul, camionul din spate. Accidentul s-a produs în afara orelor de lucru și într-un loc care este un tunel de cale ferată dezafectat ce servește drept depou. Clientul utilizator vrea să mă facă să suport reparația împreună cu angajatorul meu, sau doar eu, fiindcă niciunul nu are asigurare pentru astfel de riscuri. Locul de care vorbim este neiluminat, iar lămpile spate ale camionului pe care îl conduceam și cu care am produs avaria sunt acoperite de beton că nu vezi nimic în spate. Cu stimă Ion Panduru .
Merci!
Bună ziua.
Am comandat un produs pe Amazon. Nu am putut plăti cu cardul, î-mi spunea că nu e valid. Am încercat să plătesc cu transfer bancar. Nu am putut. Cred că era o problemă cu plățile la bancă. Am făcut o altă comandă,pentru același produs și am putut plăti cu cardul. La livrare am constatat că aveam în colet 2 produse. Vânzătorul mi-a trimis de două ori același produs, mi-a expediat un singur colet. Apoi mi-a cerut să plătesc pentru comanda nefinalizată, neplătită, inclusiv tariful de livrare, deși nu a fost o livrare distinctă. Am cerut returnarea produsului nedorit și neplătit. Vânzătorul, care nu Amazon ,e Market place, Vrea ca eu să suport costul returnării, cost ce depășea conform celor spuse de firma ce mi-a adus coletul. cu mult prețul produsului, vreo 100 de euro. După câteva schimburi de mailuri, am fost de acord să achit prețul produsului, fără taxele de livrare, fiindcă nu au fost două livrări. Vânzătorul o ține pe a lui, a renunțat doar la vreo 3 euro, taxa Amazon de procesare a comenzii. Acum o firmă de recuperare creanțe mă asaltează cu cereri de plată, plus penalizări și cheltuieli.
Bună ziua. Am primit de la ANAF o decizie în 31 12 2018,prin care mi se cere să achit dobînzi de 39 RON, dobânzi și 19 RON,penalități de întârziere la plata contribuției CASS. Vreau să știu dacă sumele se cumulează, sau pot beneficia de ștergerea creanțelor, separat sumele fiind mai mici de 40 RON. O zi bună!
Multumesc. Acelasi lucru mi l-a spus si contabilul meu la inceput. Unul din clientii clientului meu este o firma de avocatura. ¨Poate de aici a venit bazaconia cu CERFA si alte cele, care se aplica salariatilor. Mai astept raspunsuri.
Buna ziua. Am cod de TVA de un an de zile.Facturez fara TVA. Am cifra de afaceri sub 220000 RON. Am contabil. Am lucrat si in Romania. Doar ca nu stiu ce formalitati trebuie indeplinite in Franta. Unde trebuie sa ma anunt, inscriu sau alte alea.
Bună ziua; Sunt asociat unic al unui SRL înregistrat în România, nesalariat. Care sunt demersurile necesare, vizavi de autoritățile franceze pentru a putea presta servicii pentru un client firmă francez? Trebuie niște declarații prealabile?

Buna ziua. Sunt asociat unic al unui SRL inregistrat in Romania, nesalariat. Am convenit sa lucrez pentru un client din Franta, la care anterior am fost detasat, in constructii. Ce conditii trebuie indeplinite? Mentionez ca am trimis un email ambasadei romane de la Paris, dar nu am primit raspuns de o luna.
Răspuns la discuția Activitate intracomunitară
Acum sunt într-o situație nouă. Am posibilitatea de a lucra în Belgia, ca subcontractor. Aș vrea să știu ce trebuie să fac pentru a putea emite facturi în baza unui contract. Trebuie să fiu înregistrat în Belgia, trebuie să am cod de tva, sau pot factura pe II-ul meu din România? Ideea este că aș vrea să îmi vând doar forța de muncă, deci să facturez ore cu un tarif negociat. Cealaltă variantă ar fi subcontractarea de lucrări, ceea ce presupune devize autovehicul și scule și utilaje proprii. Mulțumesc1
Bună ziua! Socrul meu decedat de 6 luni, avea titlu de proprietate pe un teren intravilan situat în curtea unui văr de-al său.Vărul a decedat deasemenea. Soția supraviețuitoare a vărului,care a moștenit casa în curtea căreia se află terenul nostru, dorește să î-l cumpere. Socrul meu are 4 copii și soția. Succesiunea nu a fost dezbătută. În principiu acel teren revine soției mele împreună cu o altă soră. Restul bunurilor rămân surorii celei mai mici cea care a rămas în casă cu soția defunctului și pe care o în grijește.Cea de-a patra soră este înfiată și nu dorește nici o parte din moștenire. Ce pași trebuie parcurși? Mulțumesc !