In cazul unei persoane singure(fara sot, parinți, copii, frați) care are ca rude in viața, o matușa ( sora tataluiui) și mai mulți verișori primari), cine ar fi moștenitorii de drept în cazul decesului?
In cazul in care am atestat de diriginte de santier, pot sa imi asigur serviciile de dirigentie pentru construirea propriei mele case, fara a intra in vre-un conflict de interese?
Am mostenit impreuna cu sora mea un teren in cote parti(eu 11oo mp si casa si sora mea 450 mp).Eu doresc iesire din indiviziune prin dezmembrare insa sora mea are probleme de sanate si este internata intr-un centru de batrani si nu este posibila o intelegere cu ea.Care este calea prin care pot rezolva problema dezmembrarii avand in vedere ca ea are executare silita pe cota ei de teren din cauza unei datorii la banca?Multumesc
Cum poate fi solutionata urmatoarea problema:perioada unui contract de executie de lucrari si a unui contract de dirigentie de santier au expirat dar executia lucrarilor nu este finalizata.Constructorul semneaza prelungirea prin act aditional dar dirigintele refuza desi in contractul initial se specifica obligatia dirigintelui pe toata perioada de executie a lucrarilor si pe perioada de garantie.
Ce se intampla in cazul in care un participant la o licitatie publica prezinta un certificat de atestare fiscala unde la rubrica ''mentiuni relevante pentru situatia fiscala a contribuabilului'' sunt mentionate urmatoarele:Esalonare venituri din.........iar la debit este o suma?Poate fi calificat pentru licitatia respectiva?
Ce este de facut in cazul unui proiect in desfasurare - o constructie noua- pentru care proiectantul , cu toate solicitarile facute pana acum, nu emite detaliile de executie necesare pentru terminarea lucrarii si care nu au fost transmise o data cu proiectul tehnic.V a multumesc.
In cazul in care, pentru un produs de maxima necesitate pentru care s-a organizat licitatie si a fost facuta contestatie, cum poate fi achizitionat acest produs pana la solutionarea contestatiei? Mentionez ca , pana la organizarea licitatiei respectivul produs a fost achizitionat ca achizitie directa dar valoarea a ajuns pana la pragul de 30.000 euro si pana la termenul de solutionare a contestatiei va depasi acest prag.
Cu stima.
In cazull in care vreau sa achizitionez un teren pe care vreau sa-mi construiesc o casa, care este frontul stradal minim pentru care primesc autorizatie de constructie?Unde este reglementat acest lucru?
Va multumesc?