buna ziua!
nu ma poate ajuta nimeni cu o parere? :)
am incercat eu cate ceva: conform normelor codului fiscal aplicabil in 2008, la data vanzarii imobilului,la punctul 57, se mentioneaza ca aceste surplusuri din reevaluare sunt tratate ca venituri impozabile doar daca au fost considerate anterior ca si cheltuieli deductibile....
nefiind inregistrata vreo cheltuiala nici cu amortizarea lunara si nici cu amortizarea indexata la valoarea reevaluata, ar trebui sa consider venit impozabil?
poate ma ajuta cineva cu o parere....
buna ziua!
poate ma ajuta dl Lect. univ. dr. Cristian Rapcencu .....va rog mult
am o speta care suna cam asa: imobil cumparat in 2005 cu 100000 lei
nu s-a calculat nicio luna amortizare.....
in ianuarie 2008 se reevalueaza cu 5000 lei prin nota contabila
212=105 5000, astfel ca imobilul are o valoare de 150000 lei....la fel nu se inregistreaza amortizare....
in august 2008 se vinde la valoarea de 150000 lei prin nota: 461=7583 150000, concomitent scoaterea din evidenta 6583=212 150000 lei
se face si nota :105 =106 5000 lei....
intrebare: pot repartiza cei 5000 lei la 117 si pot dispune repartizarea lor pe dividende cu plata a 5% impozit pe dividende?
trebuie sa consider acest surplus din reevaluare ca element asimilat veniturilor si sa-l impozitez cu 16%?
va multumesc mult!
buna ziua!
va rog frumos sa-mi spuneti care ar fi legislatia legata de ONG.....m-ar interesa activitatile permise care ar putea fi desfasurate, conflicte de interese.....
si......este vreo diferenta intre ong-uri si asociatii, fundatii? sau este doar o sintagma....
am citit ordonanta 26/2000 actualizata dar nu am gasit nimic legat de ONG
buna ziua!
anterior statutului de studenta era eleva.....eu cred ca in virtutea acestui fapt este asigurata ....
inainte de a face plangere la politie ar trebui sa mearga la casa de sanatate si sa se informeze mai bine de unde si cum este asigurata
m-am bagat in seama pentru ca am avut un caz similar
:)
buna seara
elevii si studentii pana la 26 de ani sunt asigurati in sistemul de sanatate prin efectul legii
s-ar putea asa sa apareti asigurata si nu din cauza acelei prestatii ca zilier
stiti care o paradoxul?
cand o mana de sectanti cantau si isi tineau slujbele religioase, undeva, intr-un spatiu public,in aer liber, crestinii nostri ortodocsi, prin glasul si scandalul lor i-au fugarit.....deci, unde-s multi puterea creste......
incercati sa sunati la itm, sau mai bine mergeti la eineu am avut o situatie cumva similara,insa CNP era corect,doar numele era al persoanei aflate in intretinerenam depus un nou revisal, dar in cazul dvs cred ca e mai dificilnmergeti la itm, ei sunt