buna ziua. sotul meu este cetatean roman si detine green card SUA din anul 2006. in 2011 s-a intors in Romania si nu a mai parasit pana in momentul actual tara. in 2015 ne-am casatorit si acum dorim sa plecam impreuna in SUA. din cate am inteles, green cardul lui poate fi anulat pentru ca nu a intrat in SUA dupa maxim 6 luni de la venirea in romania. este posibil asa ceva? eu voi avea probleme la interviul pentru viza daca ma va intreba despre sotul meu? cum ar trebui sa procedez la interviu?
si inca o intrebare: am inteles ca acum nu mai este necesara o chemare, pur si simplu trebuie sa prezinti la interviu copia green cardului / cetatenia persoanei la care te duci ca si turist.
va multumesc
buna ziua. am achizitionat acum o luna o casa la curte. ulterior, cand m-amdus sa fac contractele cu apa nova, enel, gaz...am descoperit ca fostul proprietar are datorii la canalizare si apa curenta. practic nu a achitat nici o factura din 2007 de cand a construit casa. nu pot lua legatura cu el pentru ca nu mai raspunde la telefon. ce pot face legal pentru a recupera banii si pentru a nu risca sa mi se taie tevile de apa si canalizare?multumesc. precizez ca in contractul de vanzare cumparare este notat ca el nu are vicii ascunse si nici datorii.
problema este ca valoare apartamentului este de 270.000.asta inseamna ca intra in grila de impozitare de 1% + 4000 lei. notarul insa, sustine ca, avand in vedere ca sunt 2 proprietari, vor intra in grila de 2%, el impartind suma de 270000 la doi, urmand ca dupa aceasta sa calculeze impozitul separat.este corect asa????parintii mei nu sunt certati, doamne fereste. vindem apartamentul impreuna, pentru a achizitiona o casa...
buna seara. parintii mei urmeaza sa semneze maine contractul pt a vinde un apartament prin prima casa. ambii parinti sunt proprietari,insa fara cota parte notata in contractul apartamentului. calculul impozitului va fi defalcat sau se va calcula impozitul pe casa, dupa care se va imparti la 2?se poate sa ne lamuriti?multumesc frumos
buna seara. am fost casatorita in america, sunt in curs de divort,insa nu mai pot lua legatura cu sotul meu cu privire la caz.exista insa un site unde pot vedea statusul cazului. in luna decembrie au fost depuse ultimele acte necesare, iar ultima datare din 30.12.2013 are ca subiect "judgment". Aceasta inseamna finalizarea cazului sau faptul ca toate actele au ajuns la judecator, acesta urmand sa dea sentinta?aveti ideea cam cat dureaza daca este asa si daca eu trebuie sa primesc, fiind in romania, un certificat de divort sau o hartie cu decizia finala?va multumesc
buna ziua. ma puteti ajuta cu interpretarea unor informatii gaiste in case summary-ul unui divort in america? pana acum au aparut cu fiecare modificare 06/10/2013 Notice-Acknowledgement of Receipt
Filed by Petitioner
02/22/2013 Application & Decl. For Order
12/27/2012 Declaration-Income & Expense
Filed by Petitioner etc....
iar acum, pe data de 17.07 07/17/2013 Notice-Rejection
ce inseamna acest rejection?au fost respinse actele la judecatorie?sau au fost retrase de catre petitioner?