avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Datorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Datorii

buna ziua. am achizitionat acum o luna o casa la curte. ulterior, cand m-amdus sa fac contractele cu apa nova, enel, gaz...am descoperit ca fostul proprietar are datorii la canalizare si apa curenta. practic nu a achitat nici o factura din 2007 de cand a construit casa. nu pot lua legatura cu el pentru ca nu mai raspunde la telefon. ce pot face legal pentru a recupera banii si pentru a nu risca sa mi se taie tevile de apa si canalizare?multumesc. precizez ca in contractul de vanzare cumparare este notat ca el nu are vicii ascunse si nici datorii.
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2014
pink_sgt, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 17:10, 16 Octombrie 2014
Trebuie dat in judecata, pentru a plati datoriile restante, sau sa cereti rezolutiunea contractului pentru ca a mintit cand s-a incheiat contractul existand vicii pe care el nu le--a comunicat cumparatorului.
Depinde cat de mult va doriti sa pastrati casa cumparata. Daca intentionat s-o pastrati atunci platiti datoriile si-l dati in judecata pe fostul proprietar sa va restituie suma pe care o achitati. Daca nu va doriti asa mult aceasta casa, atunci il dati in judecata pe fostul proprietar pentru rezolutiunea contractului.
Cu stima,
av.Mihaela Hornea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat o casă cu vicii ascunse. ce soluții avem în caz că nu ajungem la o înțelegere cu vânzătorii? musli musli Buna, Am cumparat acum o luna o casa si, incepand sa facem o mica renovare (construit tavan fals, putin tencuit unde e nevoie, zugravit), am inceput sa ... (vezi toată discuția)
Vicii ascunse depistate dupa achizitie imobil nou ioanaras ioanaras Buna ziua Am achizitionat in anul 2013 un apartament constructie 2009. Dupa 6 luni am depistat primele vicii ascunse. Apa de ploaie nu este colectata in ... (vezi toată discuția)
Vicii ascunse la imobilul cumpărat prin prima casă. cine poate fi tras la răspundere? primul proprietar care a construit, sau următorul proprietar, cel de la care am cumpărat noi? MariaCh MariaCh Buna ziua! Acum un an am achizitionat o casa prin Prima Casa. Mai intai a plouat in garaj si pe un perete interior al casei legat de garaj si am schimbat noi ... (vezi toată discuția)