buna ziua. am achizitionat acum o luna o casa la curte. ulterior, cand m-amdus sa fac contractele cu apa nova, enel, gaz...am descoperit ca fostul proprietar are datorii la canalizare si apa curenta. practic nu a achitat nici o factura din 2007 de cand a construit casa. nu pot lua legatura cu el pentru ca nu mai raspunde la telefon. ce pot face legal pentru a recupera banii si pentru a nu risca sa mi se taie tevile de apa si canalizare?multumesc. precizez ca in contractul de vanzare cumparare este notat ca el nu are vicii ascunse si nici datorii.
Trebuie dat in judecata, pentru a plati datoriile restante, sau sa cereti rezolutiunea contractului pentru ca a mintit cand s-a incheiat contractul existand vicii pe care el nu le--a comunicat cumparatorului.
Depinde cat de mult va doriti sa pastrati casa cumparata. Daca intentionat s-o pastrati atunci platiti datoriile si-l dati in judecata pe fostul proprietar sa va restituie suma pe care o achitati. Daca nu va doriti asa mult aceasta casa, atunci il dati in judecata pe fostul proprietar pentru rezolutiunea contractului.
Cu stima,
av.Mihaela Hornea