avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Activitate flr66

Activitate flr66

Firmele de asigurari solicita unitatilor service folosirea de componente cat mai ieftine, after market sau mai mult, personal am vazut o astfel de solicitare in care, datorita faptului ca masina era mai veche se solicitau folosirea de piese second hand. Statul roman ar trebui sa ia masuri impotriva societatilor de asigurari.

Răspuns la discuția angajat fara carte de munca
da doresc sa-l reclam si sa-mi capat remuneratia si mentiunea lucrului in cartea de munca. cat timp am lucrat la el va este lesne de inteles de ce nu am facut asta.

o fi amenintarea trecuta in codul penal, dar respectivul era doar cu mine cand mi-a zis asta. eu cum dovedesc in instanta ca el m-a amenintat?
Răspuns la discuția angajat fara carte de munca
problema este ca am fost amenintat ca daca spun ceva ,, ma distruge,, fiindca are foarte multe relatii si-mi va crea tot felul de probleme.
Buna ziua, din anul 2009 decembrie si pana in martie 2012 am lucrat la o franciza a unei importante firme de distributie piese auto fara forme legale. in aceasta perioada nu am primit concediul de odihna ce mi se cuvenea si nici remuneratia pt acest concediu, motivandu-mi ca nu-mi poate plati concediul atata timp cat nu am carte de munca. anul trecut patronul mi-a cerut sa pozez votul la alegerea primarului, impunandu-mi sa votez cu un candidat PDL. Eu am refuzat sa fac acest lucru si de atunci a inceput calvarul. mi s-a scazut salariul la jumatate, mi-a oprit din salar 200 lei pe motiv ca nu am raspuns la telefon intr-o zi de wekend la ora 21.30. la tot pasul mi se cauta nod in papura, nu mi se dadea salariul la timp fiind nevoit sa platesc penalitati la plata utilitatilor, ultimul salariu nu mi-a fost acordat si nici remuneratia cuvenita pt perioada pe care am lucrat-o fiind angajat cu forme legale( asta fiind din martie 2012 si pana in aprilie 2013) si in luna aprilie a.c. am demisionat.
As dori sa stiu daca pot obtine banii cuveniti pt concediile cuvenite si pt ultimul salariu ce nu mi-a fost acordat si posibilitate inregistrarii perioadei in care nu am fost angajat cu acte.
Am auzit ca dupa noua lege angajatii ce nu anunta ca sunt angajati fara forme legale sunt pasibili si ei de amenda.
Multumesc.
am cumparat in decembrie 2012 un autoturism diesel fabricat in 2003, inmatriculat in romania. acest autoturism a fost inmatriculat in romania in 2006 si s-a platit taxa vamala pt inmatricularea lui.
pentru a putea inmatricula autoturismul trebuie sa platesc taxa de timbru?
multumesc anticipat
buna ziua, sunt recasatorit, am un fiu de 21 ani din prima casatorie student la o facultate privata care detine si o societate comerciala. m-a dat in judecata pt ai plati pensie de intretinere major pe perioada efectuarii studiilor. a fost data sentinta fiind obligat sa-i achit lunar 120 lei. in prezent nu lucrez, dar sunt administrator la o societate comerciala. am aflat ulterior sentintei ca fiul meu are propria afacere. in acest caz mai pot fi obligat la plata pensiei de intretinere major? ce ma sfatuiti sa fac?
multumesc anticipat