avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere major care are propria afacere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere major care are propria afacere

buna ziua, sunt recasatorit, am un fiu de 21 ani din prima casatorie student la o facultate privata care detine si o societate comerciala. m-a dat in judecata pt ai plati pensie de intretinere major pe perioada efectuarii studiilor. a fost data sentinta fiind obligat sa-i achit lunar 120 lei. in prezent nu lucrez, dar sunt administrator la o societate comerciala. am aflat ulterior sentintei ca fiul meu are propria afacere. in acest caz mai pot fi obligat la plata pensiei de intretinere major? ce ma sfatuiti sa fac?
multumesc anticipat
Sunteti obligat pana nu obtineti o hotarare contrara. Va sfatuiesc sa va intelegeti cu omul, e fiul dv. Vedeti cata nevoie are, daca are, beti o bere impreuna... faceti o relatie.
Pensia de intretinere este datorata persoanei care a implinit 18 ani numai in situatii de exceptie.
Obligatia de intretinere incumba parintilor pana la data implinirii de 26 de ani , de catre copil, si subzista pana pe perioada frecventarii cursurilor .

O alta conditie pentru asigurarea subzistentei descendetului care studieaza este aceea sa nu realizeze venituri dintr-o activitate remunerata.

Veniturile trebuie sa fie obtinute in mod constant, trebuie sa fie caracterizate de periodicitate .( sumele de bani obtinute in mod sporadic nu exclud indeplinirea obligatiei legale de intretinere ).

Neplata cu rea credinta, cel putin doua luni, a pensiei de intretinere reprezinta elementul constitutiv al infractiunii incriminate de art. 305 din Codul penal.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala sub aspectul savarsirii infractiunii de abandon de familie si este incidenta pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere platã retroactivã a pensiei alimentare ovidiu691sorin ovidiu691sorin Conform Hotărârii judecătoreşti din anul 2006, rămasă definitivă, trebuia să primesc pensie alimentară pentru doi copii minori în vârstă de 12 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa 21 de ani ! xqzme xqzme Buna ziua , Sunt studenta anul II, la zi ( fara taxa ca si in anul I ) . Daca trec in anul 3 sau 4 la cu taxa mai primesc pensie alimentara ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita niste ani, recuperare 22Stefan22 22Stefan22 Buna. Parinti mei au divortat de multi ani. Eu mai am un frate, iar amandoi am fost incredintati mamei,tatal nostru trebuind sa plateasca pensie alimentara. ... (vezi toată discuția)