Expediati prin posta cu confirmare de primire inca o copie a plangerii pe adresa instantei. Alaturi de aceasta atasati o cerere din care sa rezulte clar numarul de dosar (termen daca il aveti) si scopul pentru care ati trimis prin posta actiunea respectiva. (Ex: subsemnatul...depun prezenta copie a plangerii contraventionale pentru a fi comunicata intimatului, astfel cum mi-a indicat instanta prin citatia....)
ART. 411
Suspendarea voluntară
(1) Judecătorul va suspenda judecata:
1. când amândouă părţile o cer;
2. când niciuna dintre părţi, legal citate, nu se înfăţişează la strigarea cauzei. Cu toate acestea, cauza se judecă dacă reclamantul sau pârâtul a cerut în scris judecarea în lipsă.
(2) Cererea de judecată în lipsă produce efecte numai la instanţa în faţa
căreia a fost formulată.
Conform OUG 111/2010: "Art. 25 (2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul: b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7". De asemenea, "(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii."
Din cele indicate de dvs se pare ca va incadrati in prevederile acestui articol, ceea ce indica faptul ca o eventuala concediere, chiar si pentru acest motiv atat de des invocat de angajatori, nu ar fi legala. In cazul in care aceasta concediere se va produce, puteti apela la varianta unei actiuni in instanta.
Pe langa situatia particulara privind concediul de maternitate ramane totusi de discutat posibilitatea concedierii dvs pentru motivul prevazut de art.65 Codul Muncii in conditiile in care spuneti ca exista si alte persoane incadrate pe acelasi post.
Buna ziua.
Conform art.25 alin.(2) din OUG 111/2010 este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut de art.7. Interdictia se extinde o singura data cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatului in unitate. Aceste prevederi nu se aplica in cazul concedierii pentru notive ce intervin in cazul reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului.
Conform situatiei dvs, disponibilizarea inainte de trecerea termenului de mai sus nu cred ca poate fi considerata legala.
Desi nu foarte eleganta, fapta descrisa de dvs nu este prevazuta de legea penala si deci nu este infractiune. Daca singurul lucru pe care persoana respectiva l-a facut a fost sa foloseasca pozele dvs pentru profilul sau, atunci putem cel mult sa vorbim despre o incalcare a drepturilor de autor asupra acelor fotografii.