avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Activitate yoana_79

Activitate yoana_79

Buna.Va rog frumos daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspuns la intrebarea cat este valabila hotararea judecatoreasca de suplinirea acordului celuilalt parinte ptr calatorie copil in vacanta in strainatate?Adica ca sa iau copilul in vizita la mine in vacanta de vara , in strainatate va trebuie sa am hotarare judecatoareasca in fiecare an?
Multumesc!
Buna ziua !Am intrat pe site-ul judecatoriei si la informatii dosar apare data declare si data inregistrare.Va rog daca ma puteti lamuri ce inseamna data declarare?
Multumesc!
Răspuns la discuția custodie comuna copil minor
Nu am facut procura bunicii ca din ce am inteles nu se poate,sotul facand astfel de manevre doar in perioada proceselor cand se apropie termenele,ca dupa aceea nici macar nu mai da pe la copil .Am renuntat la domiciliul in strainatate cand am deschis procesul intrucat judecatorul a tinut cont ca tatal nu poate verifica in ce conditii este tinut copilul.Si faptul ca eu am locuit pe perioada procesului in tara s-a subanteles ca nu as mai avea de munca in strainatate.Asa ca ,cum o dam tot nu a iesit ,daca am stat in tara cu copilul s-a argumentat ca nu am loc de munca ,daca plec se ia in calcul la cine este copilul in present.Imi ramane cred numai obtiunea eu de a veni des si de a lua copilul in vacante pina acesta va avea o varsta mai mare.
Multumesc pentru raspunsuri
Eu locuiesc in strainatate am facut dovada de documente si nu intentionez sa las copilul in grija bunicii,intentia mea este sa-i pot muta domiciliul in strainatate cu timpul sau macar sa-i obtin dreptul de calatorie in strainatate in vacante,eu de altfel venind acasa in mod regulat o data la 2 luni.Tatal il foloseste ca arma de razbunare incercand sa faca recurs ,ca doar pina acum a lasat copilul la bunica pe durata a 2 procese.In hotararea de apel s-a specificat solutionarea procesului penal ce inseamna asta?
Pot sa cer exercitarea autoritatii in lipsa mea de catre bunica?In acest fel el m-ar hartui toata viata...
Am nevoie de avocat ptr aceasta hotarare?
In proces s-a facut referire ca copilul a ramas in grija bunicii pe perioada cat am fost plecata in strainatate .Dupa ce hotararea va ramane si irevocabila pot cere instantei exercitarea autoritatii parintesti in lipsa mea de catre bunica?Cum pot impiedica ca tatal sa ma ia copilul daca sunt plecata din tara?
buna!in urma hotararii de apel ei si sotul meu am obtinut custodie comuna in ce sens:domiciliul copilului la mine ,tatal plateste pensie alimentara nesolicitand program de vizita.Din ce am inteles hotararea de apel este definitiva.Eu in memntul de fata (mama)sunt in strainatate plecat de 1luna copilul fiind la mama mea.Sotul profitiand de lips mea a luat copilul fara stirea nimanui de la scoala si il tine lipsit de orice comunicare cu mine sau cu bunica.Am solicitat ajutorul politiei acestia neluand nici o masura precizand ca bunica nu e mama si ca el are tot dreptul sa ia copilul fiind custodie comuna si tata.Intrebarea mea este :
1)este necesara procura pentru bunica pentru ingrijire?Asistenta sociala din comuna stiind ca copilul este in grija bunicii.
2)sotul are dreptul sa retina copilul de la domiciliu daca hotararea este definitiva dar nu este irevocabila?
3)cat dureaza un proces de recurs de la data inaintarii cererii?
Mentionez ca tatal este cercetat penal in momentul de fata pentru violenta impotriva minorului.
Va multumesc!
Buna ziua
Am un copil minor in varsta de 9 ani,in urma procesul tribunalul ne-a stabilit custodie comuna a copilullui in sensul ca :copilul sta la mine (mama),tata nu a solicitat program de vizita si plateste copilului pensie alimentara.Tatal refuza sa lase copilul sa calatoreascain strainatate pentru ca vrea sa se razbune.Ce trebuie sa fac ca sa obtin acest drept al copilului pe cale juridica?