Buna ziua ,am si eu o intrebare - ma aflu in Anglia si am doi copii in Romania , unul are 21 de ani si unul 17 . Cum pot sa il imputernicesc pe cel mare ca sa poata sa vina amandoi la mine avand in vedere ca buletinul meu nu mai este valabil de o luna si nu am cum sa ajung la ambasada ca sa il schimb? Multumesc.Precizez ca sunt divortata iar copii mi-au fost incredintati mie prin decizie definitiva si irevocabila.
Buna ziua ,am castigat un proces in care am fost invinuita de tentativa de contrabanda cu tigari . La vremea respectiva mi s-au luat 1500 euro si un telefon mobil. Acum am hotarare definitiva in care se dispune restituirea catre mine a banilor si al telefonului. Am fost la banca unde sunt depusi banii si nu i-au gasit .Am fost la sediul Politiei de Frontiera care m-au trimis la procurorul care s-a ocupat de caz care a refuzat sa ma primeasca in audienta ,am fost la ANAF,am fost la trezorerie si nimeni nu stie unde sunt banii si ce trebuie sa fac ca sa-i primesc inapoi deoarece toti spun ca nu au mai avut astfel de cazuri si ma trimit de la unul la altul .Poate stiti careva ,va rog sa-mmi spuneti unde ar trebui ca sa merg sa-mi iau banii.
Buna seara ,dupa cateva procese ,m-am trezit acum condamnata la 6 luni inchisoare cu suspendare si plata a 20000 lei accize ,cu toate ca amprentele mele nu s-au gasit pe baxuri ,cu toate ca eu eram la o distanta de 23 m de baxuri ,cu toate ca baiatul ucrainean a declarat ca nu ma cunoaste si trebuia sa dea baxurile unei persoane de sex masculin care trebuia sa il astepte cu un mijloc de transport -scuter-,cu toate ca ,la cererea judecatorului,mi-au trimis telefonul la SRI Bucuresti si au scos toate apelurile si mesajele si s-a decis ca nimic din ce au gasit nu are legatura cu cazul.......Ce pot sa mai fac? Dati-mi un sfat ,va rog ....nu este corect asa ceva ?Cum pot sa ma condamne fara nici o dovada ?Nu este corect !!!!De ce sa fiu condamnata ???Sunt nevinovata !!! Nici pe la o suta de km de cap nu mi-a trecut asa ceva !!!! Am avut incredere in justitie .Stiindu-ma nevinovata ,nu mi-a fost frica deloc .Am fost sigura ca judecatorul va vedea ca nu este adevarat nimic din ceea ce incearca Politia de Frontiera sa-mi puna in carca .Sunt foarte dezamagita de cum merg treburile in tara aceasta . Nu am avut in viata mea nici un fel de probleme cu politia si acum ma trezesc ca sunt un infractor inrait. Daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat ,va rog .
Buna seara ,am si eu o nelamurire ,am primit o citatie cum ca sunt chemata in instanta in calitate de martor pentru fond -infractiuni la regimul vamal .Ce vrea sa insemne acest lucru ?
Buna ziua ,am si eu o intrebare : daca doua persoane traiesc in concubinaj 10 ani sau chiar mai mult ,in cazul decesului uneia dintre ele cealalta nu are dreptul la nimic din mostenire ?
Eiiii,scuterul nu costa atat insa el si-a luat toti banutii lui ....ca sa arate ca are....multumesc pentru sfat :)
Buna ziua,in luna septembrie,m-am deplasat la locuinta concubinului meu ,care se afla la o distanta de 10 m de frontiera de stat cu Ucraina pentru a efectua munci agricole si a hrani animalele .Impreuna cu mine se afla si fiul meu in varsta de 14 ani. La un moment dat am auzit zgomote de portiere si zgomote prin vegetatie dincolo de gard ,spre zona de frontiera .M-am deplasat spre acea zona ca sa vad ce se intampla .Dupa ce am trecut de gardul proprietatii au aparut doi politisti de frontiera ,unul s-a oprit la mine iar unul si-a continuat drumul .Politistul care s-a oprit langa mine m-a intrebat ce caut acolo si mi-a cerut sa scot tot ce am prin buzunare. In acel moment am vazut timp cateva secunde o persoana care fugea dincolo de zona neutra. M-am conformat cererii soldatului si am scos tot ce aveam in buzunare ,adica un telefon mobil si suma de 1500 euro ,bani care erau ai fiului meu si care mii i-a dat mie sa ii tin ca sa nu ii piarda . Dupa ce terminam treburile voiam sa mergem intr-un sat vecin unde ,fiul meu vazuse un scuter si pe care voia sa il cumpere.Dupa ce mi-am golit buzunarele soldatul mi-a cerut sa merg cu el prin vegetatie ,cam la o distanta de 25 m in stanga noastra unde se afla cel de-a doilea soldat impreuna cu o persoana de sex masculin care avea langa el 4 pachete negre. Am stat 3 ore pana a venit criminalistica apoi am mers la sediul Politiei de Frontiera unde am dat declaratie ,mi s-au facut poze si mi s-au luat amprentele.Pe la ora 12 noaptea mi-au dat drumul .Banii si telefonul nu mii i-au dat nici in ziua de astazi .La cateva zile dupa ,a venit la mine acasa un politist de frontiera si mi-a adus o hartie in care mi se aducea la cunostinta ca s-a inceput urmarirea penala pentru savarsirea infractiunii de tentativa de contrabanda si ca se dispune instituirea sechestrului asupra banilor iar despre telefon nu mi-a spus nimic. Asi dori ,va rog frumos,sa imi spuneti ce sa fac . Am sanse sa recuperez banii si telefonul ? Va multumesc anticipat .
Buna ziua daca cineva imi face un testament legalizat pe un imobil iar ,cu timpul,are bani si vrea sa mi-l dea prin vanzare-cumparare ,se poate ?