avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Activitate TudorB

Activitate TudorB

Bună ziua.
Am un credit de nevoi personale cu ipoteca, in euro, pe 30 de ani la CEC BANK. In contract e trecut comision de administrare de 0,05% in valoare de 9,05 euro, plătibil in rate egale lunare. E trecut si faptul ca in cazul rambursării anticipate partiale sau integrale, ma oblig sa plătesc, la data efectuarii rambursării anticipate, diferenta de comision de administrare credit datorat până la data respectiva si neincasat ca urmare a achitării acestuia in rate lunare egale. Adica sa plătesc un comision pentru care ei nu fac nimic, deoarece se diminuează perioada de creditare.
Am efectuat 2 rambursări anticipate partiale (cu mentinerea valorii ratei si diminuarea perioadei de creditare rămasă, respectiv cu 120 de luni) si am plătit cca 450 de euro.
Stiu, multi spun ca de ce am semnat. A fost singura bancă care mi-a acordat acest tip de credit, cu o luna înainte sa dispară, in decembrie 2011.
Este legal acest comision plătit pentru rambursările anticipate?
Va mulțumesc.
Buna seara.
Mulțumesc pentru răspuns..
Nu cunosc termenii, nu am avut de-a face cu așa ceva. Banuiesc ca "iesirea din indiviziune" este a fetei. Dar ea trebuie cumva despăgubită, are drepturi acolo (sustine ca are drept la 25%).?
Mulțumesc.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua.
Trebuie facuta succesiunea, apoi iesirea din indiviziune si ulterior va putea sa o dea afara din casa facand o actiune in evacuare.

Bună ziua.
Soacra mea, văduvă, locuieste de cativa ani cu una din fiicele ei (are 2 fiice una este sotia mea). Cea care sta cu ea este măritată, a locuit o vreme in casa bărbatului in alta localitate, până cand acesta a plecat in Italia (acum. cca 7 ani, nu au divorțat,mai țin legatura).
După aceasta a fost luată in spațiu de catre mama ei, acolo unde s-a născut.
Proprietar este mama socrului decedată de mai bine de 20 de ani, nu s-a făcut succesiunea.
De ceva vreme cele 2 femei se ceartă zilnic (cheamată si poliția de nenumărate ori), nu se mai înțeleg deloc.
Există vreo variantă ca soacra mea sa o dea afară pe fata ei?
Fata nu vrea sa plece, a spus ca are dreptul sa stea acolo.. Are si un copil in întreținere, nu muncește, sta "la mila" statului.
Buna ziua.
Sotia mea si-a deschis o mica afacere, un SRL (neplatitor de TVA) care vinde haine en-gross. Marfa o importa dintr-o tara membra UE.
Fiind la inceput, nu s-a interesat si a achizitionat marfa cu facturi la care a platit TVA-ul acolo. Dupa aceea, a angajat o contabila care a sfatuit-o sa ia facturile fara TVA, deoarece statul roman o obliga oricum sa plateasca TVA in Romania, inclusiv la cele la care a platit TVA-ul in tara membra UE (deci sa-l mai plateasca inca o data).
Este corect sa mai plateasca TVA la facturile la care a achitat deja aceasta taxa (a inteles ca ar exista un acord si s-ar deduce intre tarile membre UE)?
Multumesc!
Răspuns la discuția certificat pregatire profesionala
am uitat sa precizez 2 lucruri: refuzul cererii a fost in urma unei discutii telefonice cu directorul de service iar a doua, ca incerc sa pastrez o relatie buna, avand in vedere ca firma la care lucrez acum cumpara piese de schimb de la ei si nu as vrea sa se produca vreo neplacere. Ma gandeam sa trimit un email catre administratorul fostului angajator in care sa-i cer documentul, dar sa trec si o lege sau ceva legal prin care sunt obligati sa-mi elibereze certificatul.
Asa am facut si cand am fost trecut in somaj dar au uitat, nu stiu daca intentionat sau nu, sa-mi dea cel putin 1 salariu compensator, lucru pe care l-au facut ulterior dupa ce le-am scris si articolul de lege in care era stipulat acest lucru.
Buna ziua. Fostul angajator nu vrea sa-mi elibereze un document/certificat de pregatire profesionala ce am avut-o in cadrul companiei, respectiv am fost instruit sa pun in functiune, sa intretin si sa repar diverse tipuri de aparate medicale (electronice si mecanice). La unele chiar am fost trimis la specializare in strainatate sau au venit reprezentantii lor in tara noastra. Aceasta companie detine exclusivitate in Romania pentru aparatele pe care le vinde/repara. Imi este necesara in cadrul companiei la care lucrez si este ceruta de autoritatile in domeniu pentru a certifica pregatirea mea profesionala. Este obligat sa-mi dea? Exista vreo lege in acest fel?
Va multumesc
Răspuns la discuția comision administrare cont curent
Chiar nu se gaseste nimeni sa-mi raspunda? Nu de alta dar as vrea sa stiu daca ma adresez protectiei consumatorului sau nu.
Buna ziua.
Cred ca s-a mai discutat acest subiect dar la mine e ceva "mai special" acest comision, in sensul ca la data obtinerii creditului acesta nu exista, era zero. Acum mai bine de 1 an am primit o notificare de la banca precum ca se introduce un comision de 2,5 ron/luna administrare cont curent iar zilele acestea alta de marire a acestui comision la 3 ron/luna. Preciziez ca am credit de nevoi personale cu ipoteca pe 30 de ani (au trecut doar 3 ani si 5 luni din el), sotia este coplatitor si este obligata de banca sa-si mentina contul curent deschis, astfel incat sa-i ia si ei acest comision.
Cel mai tare ma deranjeaza faptul ca, printre altele scrie exact asa in aceasta notificare:
" Va precizam ca, in masura in care nu sunteti de acord cu modificarile comunicate prin prezenta notificare, aveti dreptul de a denunta in mod gratuit contractul dumneavoastra cu CEC Bank pana la data de 30.05.2015. In caz contrar, de la data de 01.06.2015, modificarile descrise prin prezenta notificare vor fi considerate acceptate de catre dumneavoastra."
Adica, cu alte cuvinte: nu-ti convine, ia-ti jucariile si pleaca!
Pot sa faca asa ceva, adica la inceputul creditului si semnarii contractului, acest comision nu exista iar acum sa fie marit in fiecare an dupa ce a fost introdus in mod abuziv (zic eu)?
Am inteles, va multumesc.
Eu pana acum plateam pana la 31 martie dar nu pt reducerea de 5 % ci pentru a scapa de o grija iar anul asta am avut alte prioritati de nu am platit si de aia eram cam nelamurit,
Buna ziua.
Sunt cam nelamurit cu impozitele catre primarie - de cand se aplica penalitatile pentru neplata. Astazi am trimis-o pe mama mea sa-mi scoata sumarul notei de plata pe 2014 si am constatat ca la un impozit de 433 am deja penalitati de 18 lei. Eu stiam ca penalitatile se aplica de la 1 octombrie, pana la 31 martie beneficiind de reducere de 5% (asa este la noi la primarie) pentru plata integrala. Este corect sa aplice deja penalitati?
Va multumesc.