Am cumparat un apartament intr-un bloc nou, direct de la dezvoltator. Dupa semnarea contractului de vanzare - cumparare, am fost chemat sa semnez un proces verbal de receptie. Nu am putut atunci sa ajung, deoarece eram plecat din localitate, mi-a zis ca nu este nici o problema si il voi semna cand voi reveni. Cand am revenit in localitate, mi-a spus ca este prea tarziu sa il semnam si ca oricum nu are nici o valoare, ca reprezinta doar o evidenta a lor ca a fost predat in ordine.
Este vreo problema daca nu am semnat acest proces? Voi avea nevoie de el pe viitor?
Buna ziua,
Cand am semnat actele de vanzare - cumparare, am primit doua duplicate nesemnate . Am inteles ca actul original ramane la notar (conform noii legi).
Daca o sa vreau vreodata sa vand apartamentul, se poate face vanzarea doar cu acest duplicat?
Daca solicit o copie de pe actul original (cel semnat), credeti ca notarul imi va da?
Cand am semnat actul, notarul nu mi-a dat si duplicatele sa le citesc. Acum am impresia ca lipsea un paragraf din actul original. Credeti ca daca i-as solicita notarului sa-mi mai arate o data actul original(cel semnat), ar fi de acord?
Multumesc!
Dezvoltatorul colaboreaza cu notarul lui, specificand ca vinde foarte multe apartamente si daca se prezinta cu actele la notarii alesi de clienti ar dura procedura foarte mult. Din cate am inteles, majoritatea dezvoltatorilor procedeaza astfel.
In schimb, mi-a prezentat un model de contract de vanzare-cumparare. Am mers cu contractul la un notar, m-a asigurat ca este in regula.
Ma gandesc totusi sa apelez si la serviciile unui avocat. Stie cineva cam cat este onorariul in acest caz?
Va multumesc!
Doresc sa achizitionez un apartament. Apartamentul este detinut de patru persoane, reprezentate printr-o alta persoana, care este desemnata ca mandatar.
Se poate incheia contractul de vanzare- cumparare doar cu mandatarul? Este necesar ca in act sa semneze toti vanzatorii? Specific ca mandatarul nu detine nici o cota parte din apartament, este delegat de cei patru vanzatori in baza unei procuri. Este vreo problema daca nu semnez direct cu proprietarii?
In cazul in care sunt gata toate actele, mai este necesar sa se incheie un antecontract, sau se intocmeste direct contractul de vanzare-cumparare?
Ce alte acte ar trebui sa solicit la notariat pentru a ma asigura ca totul este in regula?
Daca in contract se specifica faptul ca\" imobilul nu este grevat de sarcini\", inseamna ca nu exista vreo ipoteca pe imobil sau teren?
Doresc sa achizitionez un apartament intr-un complex rezidential nou, direct de la dezvoltator, insa am cateva nelamuriri. Mentionez faptul ca blocul este in stadiul de constructie (finalizare mai 2015).
Dezvoltatorul solicita mai intai sa se intocmeasca un contract de rezervare (cu avans de 500 euro), iar dupa cateva zile sa se intocmeasca antecontractul (avans 100% din valoarea apartamentului).
1. Ce valoare are contractul de rezervare? Este posibil ca apoi sa intoarca lucrurile in favoarea lui, iar in antecontract sa specifice altceva? (spre ex. alta suma, suprafata, etc.)?
2. Ce valoare are antecontractul? Exista riscuri daca platesc toata suma la semnarea lui? Exista posibiliatea ca dezvoltatotul sa mai semneze antecontracte si cu alte persoane? Mi s-a spus ca pot solicita un extras de carte funciara...extrasul il primesc dupa semnarea antecontractului?
3. Cum aflu daca terenul este sau nu ipotecat?
4. Mi s-a spus ca in antecontract nu se poate specifica prezenta locului de parcare, ca mai intai trebuie facuta dezmembrarea. Cine imi garanteaza ca voi beneficia de un loc de parcare din moment ce nu exista o clauza care sa specifice acest lucru?
5. Dezvoltatorul colaboreaza cu notarul lui si nu doreste sub nici o forma sa colaboreze cu un notar ales de mine. Este posibil sa se fereasca de anumite clauze care ar putea fi trecute in contract?
Buna ziua,
Am locuit o perioada fara contract de inchiriere, proprietara ne-a dat afara din apartament(pe mine si prietena mea). Am depus o plangere la politie in urma cu aproximativ 2 saptamani, prietena mea a fost chemata ca martor dar nu s-a putut prezentat atunci. Proprietara este o matusa de-a prietenei mele si s-a prezentat la ea acasa pentru a-i semna un contract de comodat (prietena mea a refuzat sa il semneze pentru ca noi am platit chirie in tot acest timp), ne-a amenintat ca ne da in judecata, iar pe prietena mea a agresat-o. Noi nu dorim sa facem rau nimanui, asa ca ne-am gandit la posibilitatea retragerii declaratiei. Ce risc daca imi retrag declaratia? Ce risca prietena mea daca nu s-a prezentat la politie ca si martor? Proprietara ma poate da in judecata? Daca da, pe ce baza? Eu nu am spus decat adevarul, am ca dovada o discutie telefonica, fotografii si martor. Ce sanctiuni primeste proprietara? Va trebui sa ma prezint la tribunal sau acum statul este cel care o da in judecata? Mentionez ca, in apartament mai locuia o persoana care este posibil sa declare in favoarea proprietarei. Nu imi doresc decat sa scap cat mai repede de aceasta persoana care ne tot ameninta.