Buna ziua,
Am locuit o perioada fara contract de inchiriere, proprietara ne-a dat afara din apartament(pe mine si prietena mea). Am depus o plangere la politie in urma cu aproximativ 2 saptamani, prietena mea a fost chemata ca martor dar nu s-a putut prezentat atunci. Proprietara este o matusa de-a prietenei mele si s-a prezentat la ea acasa pentru a-i semna un contract de comodat (prietena mea a refuzat sa il semneze pentru ca noi am platit chirie in tot acest timp), ne-a amenintat ca ne da in judecata, iar pe prietena mea a agresat-o. Noi nu dorim sa facem rau nimanui, asa ca ne-am gandit la posibilitatea retragerii declaratiei. Ce risc daca imi retrag declaratia? Ce risca prietena mea daca nu s-a prezentat la politie ca si martor? Proprietara ma poate da in judecata? Daca da, pe ce baza? Eu nu am spus decat adevarul, am ca dovada o discutie telefonica, fotografii si martor. Ce sanctiuni primeste proprietara? Va trebui sa ma prezint la tribunal sau acum statul este cel care o da in judecata? Mentionez ca, in apartament mai locuia o persoana care este posibil sa declare in favoarea proprietarei. Nu imi doresc decat sa scap cat mai repede de aceasta persoana care ne tot ameninta.
Amenintarea ca va da in judecata nu este o infractiune.Pentru ce anume ati facut plangerea?Daca este vorba de contracte de mandat si contracte de locatiune instanta da neinceperea u.p pentru ca fapta nu este prevazuta de legea penala.In caz de neincepere u.p cheltuielile judiciare sunt suportate de stat,cu exceptia cazului in care v-ati ecxercitat dreptul abuziv.In schimb lipsa nejustificata a martorului se considera abatere judiciara si se sanctioneaza cu amenda intre 250-3000lei(depinde de procuror daca v-o da)Deci nu mi se par cheltuieli minime
Recuperare bani
andreiyutzaa
buna. am si eu o problema. acum cateva luni am inchiriat un apartament impreuna cu o prietena.a fost totul legal cu contract de inchriere cu propietarul. la ... (vezi toată discuția)