Am o societate (platitoare de TVA) de service auto.Repar autoturisme avariate si primesc banii in cont de la societatile de asigurare dar nu imi deconteaza toata suma facturata.Va rog sa ma lamuriti:
1,Cui facturez?:clientului sau societatii de asigurare?
2.Nu incasez toata suma facturata ! Ce inregistrari contabile fac? Nu se potriveste declaratia 394 !
3.Am un autoturism al firmei mele care a fost accidentat.Societatea de asigurare mi-a spus sa fac factura interna fara TVA pentru a-mi deconta
-in factura emisa,ce scriu la client?
- ce inregistrari contabile fac?
Nu prea conteaza ca va spuneti reclamantul de la fond, intimat, intimat-reclamant sau parte in dosar... important e ce sustineti.
Inca nu e atat de formalizata procedura noastra civila.
Trebuie sa depun maiine intampinarea la apel.
Va rog sa imi spuneti in partea dreapta sus a intampinarii scriu:
judecatoria sector x (unde s-a judecat fondul
sau
Tribunalul Bucuresti (unde se judeca apelul)
Daca intr-un proces am fost reclamant si parata a facut apel,deci e apelanta,eu ce scriu in intampinare ca sunt? Subsemnatul XY in calitate de ....?
In baza carui articol imi depun intampinarea la apelul facut de persoana care a pierdut procesul(parata la procesul de fond)
Multumesc !
Am achizitionat un autoturism in leasing si s-a emis factura avans(cu TVA).urmand ca in fiecare luna sa se emita facturi cu ratele ce trebuie platite.Este deductibil acest TVA 100%???
Multumesc anticipat pentru raspuns !
Am avut la proces proba cu interogatoriu(stabilire program vizita minor) dupa care Judele a cerut o evaluare psihologica a minorului(11 ani) deoarece fosta sotie a zis ca ii e teama de mine copilului,ceea ce nu e adevarat.
Cum sa procedez sa dau la Jude sau sa pun in dosar in ziua procesului ceea ce mi-a scris fosta sotie de pe mailul copilului :"nu te-am iubit niciodata ,mi-am facut doar interesul cu tine,esti un nimic ca barbat(niste cuvinte cu beep) etc etc ceea ce a bulversat copilul (cand a citit acestea).Doresc ca psihologul sa cunoasca aceste epistole cu jigniri la adresa tatalui copilului care l-au emotionat.
Pot sa pun aceste mailuri cu adresa la care sa le anexez sau le depun singure?
Le pot da la Jude sau pun sa intrebe Judele pe parata(fosta sotie) de ce simte nevoia sa faca asta in fata copilului sau de pe mailul copilului????
Astept cu nerabdare raspunsul dvs !
In urma cu 1 an mi-a fost anulat codul TVA (declaratiile au fost puse pe 0 nedesfasurand nici un fel de activitate)Avand in vedere ca am depasit 180 zile nu mai pot depune formular 099.Ce trebuie sa fac sa fiu iar platitor TVA (incep activitate)?
Trebuie sa aveti in ultimele 24 luni 12 luni lucrate (cumulate,nu fara intrerupere).Daca va dati demisia nu primiti somaj si nu il obliga nimeni pe angajator sa va inchida contractul cu art 65(1)