Am o datorie de achitat decisa prin sentinta judecatoreasca (pentru efectuarea de renovari de catre chiriasi in casa mea). Vreau sa achit datoria prin a ceda imobilul, adica a compensa ori stinge datoria mea cu valoarea imobilului.
Cum trebuie sa procedez? Un notar de pe acest website poate imi va comunica ce documente vor fi necesare.
Daca va fi un contract de vanzare-cumparare, ar trebui sa trec pretul de vanzare care ar compensa datoria mea si apoi ar trebui un proces verbal de primire -predare in care sa se mentioneze stingerea datoriei mele? In ce document trebuie mentionata stingerea datoriei mele?
Rog foarte mult un notar sa-mi comunice care ar fi procedura cea mai corecta. Va multumesc!
Am o datorie de platit (prin sentinta definitiva) catre chiriasii care au efectuat renovari in imobilul meu. Vreau ca sa cedez imobilul pentru stingerea datoriei.
Cum se poate proceda? Prin contract de vanzare-cumparare? Ori prin proces verbal de predare -primire in care sa se mentioneze predarea imobilului pentru stingerea datoriei din sentinta civila nr.x ? Va multumesc!
Din pacate dna Ynocenta nu ati inteles anumite detalii. Am cerut administratorului si altor locatari (inclusiv presedintelui) sa nu se mai permita furnizarea de energie electrica in imobilul meu, pentru care eu am anulat contractul cu Enel. Dar degeaba. Eu nu am incheiat nici un contract cu "locatarul". In absenta mea din tara a intocmit un contract si l-a semnat cu numele mandatarului meu (tata de 80 de ani, caruia ii lasasem procura ca sa fie cineva in masura sa intre in casa legal, in caz de incendii, dezastre, etc). In contestatia mea de NUP am scris inselatoriile facute de "locatar" sub articolul 215 cpp. Dar de fapt parchetul a spus ca nu am fost inselata. De fapt altii au fost inselati -locatarii ce au permis racordarea la energie electrica.Va multumesc pentru participare.
In lipsa mea din tara, administratorul si 3 locatari au fost de acord (ca intre "prieteni") ca intimatul sa se conecteze la consumurile comune ale blocului, desi eu nu aveam nici o datorie la asociatia de proprietari, incat ei sa poata lua decizii asupra imobilului meu. I-am cerut in scris administratorului sa intrerupa conectia imobilului meu de la reteaua de consumuri comune, dar nimic nu s-a rezolvat.
Deci am inteles ca avocatul poate face completari la plangerea initiala. Va multumesc!
Am contestat catre Jud. S. 1 rezolutia de NUP de la Parchet. Acum am citatie de prezentare la instanta de fond. Toate documentele/plangerea le-am scris eu, oarecum neprofesional. As dori sa stiu daca la acest prim termen, avocatul meu va putea incadra si in alte articole de lege problemele prezentate de mine. Cu alte cuvinte, problemele sunt aceleasi dar art 215 cpp se pare ca nu se potriveste "perfect". De exemplu: intimatul a incheiat un contractract ilegal cu Distrigaz in iunie 2008 (neavand domiciliul legal/CI in casa mea, contractul lui de inchiriere a fost anulat in aprilie 2008 prin sentinta judecatoreasca), neavand contract nici cu Enel, dar a locuit in casa mea din 2008 pana in 2012 folosind gaze (conf. contractului ilegal) si energie electrica prin conectie la reteaua pentru consumuri comune de pe scara blocului.
In NUP s-a motivat ca EU nu am fost indus in eroare. Nu eu, ci GDF cand s-a incheiat ilegal un contract pe numele intimatului pe baza unui contrat de inchiriere anulat. Eu am fost inselat cu contravaloarea unei chirii pe 5 ani cat intimatul mi-a folosit imobilul, in timp ce am stat prin procese in tribunale. Au fost multe "aranjamente" cu GDF si asociatia de locatari ale intimatului, cat eu nu am fost in tara, pe care eu le-am considerat inselatorii si le-am incadrat la art 215 cpp.
In concluzie, as vrea sa stiu daca se poate schimba sau adauda alte articole de procedura penala la primul termen, in instanta de fond. Va multumesc!
Pe 5 dec 2013 am depus la Prim-Procuror contestatia mea impotriva rezolutiei de NUP. Nu am primit inca nici un raspuns. Pe 14 ian 2014 vreau sa trimit plangerea catre Presedintele Jud. Sect.1.
Va rog sa-mi spuneti daca plangerea si probele catre Judecatoria S.1 trebuiesc trimise toate in 3 exemplare.
Trebuie sa anexez si plangerea depusa catre dl Prim-Procuror?
Pe 5 dec 2013 am depus la Prim-Procuror contestatia mea impotriva rezolutiei de NUP. Nu am primit inca nici un raspuns. Pe 14 ian 2014 vreau sa trimit plangerea catre Presedintele Jud. Sect.1.
Va rog sa-mi spuneti daca plangerea si probele catre Judecatoria S.1 trebuiesc trimise toate in 3 exemplare.
In privinta stampilei cu data de pe plic (14 ian 2014 fiind a 20 zi), este o problema daca data postei (14.01.2014) va fi din alta tara decat Romania, si deci va fi o intarziere de cateva zile? Va multumesc!
Am gasit ca dispoziţiile alineatului 1 al art. 2781 din Codul de procedură penală reglementează posibilitatea formulării plângerii la instanţa de judecată împotriva actelor prin care procurorul soluţionează cauza penală fără ca aceasta să mai ajungă în faţa instanţei si astfel asigură exercitarea efectivă a dreptului de acces la justiţie, în conformitate cu prevederile art. 8 din „Declaraţia Universală a Drepturilor Omului”.
Problema mea este cum pot sa stiu inca de acum care este acea instanta de juddecata la care as putea sa ma adresez in cazul in care prim procurorul va dispune NUP, astfel incat plangerea la instanta sa nu fie tardiva ?
Si daca parchetul nu imi raspunde in 20 de zile, cum as putea afla numele judecatorului de instanta caruia i-ar reveni, potrivit legii, competenta sa judece cauza in prima instanta? Va multumesc pentru precautiile privind posibilitatile intimatului de a-mi solicita cheltuieli de judecata.
Ma intereseaza unde pot sa-mi trimit plangerea daca parchetul nu-mi raspunde in 20 de zile. Eu voi primi confirmarea cu data de primire a plangerii mele de catre parchet. Sa intreb prin e-mailul parchetului care ar fi judecatorul respectiv? Astept sugestia dvs. Va multumesc!