avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Activitate alexandrasmyrnaios

Activitate alexandrasmyrnaios

Buna ziua
in 2005 am contractat un credit la bcr si am pus ca si garantie apartamentul in care locuiesc . dar in 2007 am facut refinantare si am schimbat si gajul la credit cu un teren intravilan .prin urmare am scos apartamentul de sub ipoteca lasandu l liber de sarcini .
drept urmare in 2009 am vandut apartamentul dar eu am continuat sa platesc la creditul din bcr pana in 2014 cand nu am mai avut posibilitate
acum executorul judecatoresc vrea sa obtina in instanta anularea actului de vanzare cumparare si sa mi confiste apartamentul
mentionez ca vanzarea s a facut catre parintii mei dupa care ei l au vandut mai departe in 2014 -a doua vanzare
eu stiu ca daca au trecut 3 ani de la prima vanzare se prescriu acele date .
poate executorul sa obtina anularea actului de vanzare cumparare daca a fost vandut din 2009 ? si mai ales ca eu am platit la credit pana in 2014 ?
multumesc , astept raspuns
Multumesc pentru raspuns , sincer imi este frica sa nu vina insotiti de cei de la politie si sa incerce sa intre in casa . Fara acordul proprietarului nici nu au ce cauta in apartament mai ales ca si la tabelul nominal de la avizier se vede clar ca este un alt nume trecut acolo . Eu inteleg ca vor face orice ca sa-si recupereze creanta dar fara sa se treaca la tot felul de amenintari pe telefon . In mod normal ar trebui sa se puna sechestru la taxe si impozite . Mai adaug faptul ca proprietarul nu sta cu noi , locuieste la o alta adresa
Buna seara , in urma cu 2 ani am refuzat sa platesc abonamentul la romtelecom deoarece am sesizat ca de fiecare data pe factura eram incarcata cu mai multi bani decat pretul pe care l-am negociat cu ei cand am facut contractul . Desi am facut cerere de reziliere si am fost la sediul lor nici nu au vrut sa ma asculte spunandu-mi ca , contractul meu expira peste cateva luni .Contractul a fost facut pe numele sotului meu , dar noi nu suntem proprietarii de drept ai adresei pe care a fost facut acest contract .Suntem chiriasi ,iar cei de la romtelecom au spus ca nu se intampla nimic daca noi semnam in locul proprietarului de drept . Umblau disperati din usa in usa , lasand pliante si facandu-si reclama ca sa aiba cat mai multi clienti . Acum primesc amenintari pe telefon ca sunt executata silit si ca vor veni cu executorul ca sa imi ia din casa anumite lucruri pentru a-si recupera creanta . Mentionez ca sotul meu este plecat din tara , iar eu fiind somera nu am cu ce sa le platesc datoria lor . Dar va intreb pe dvs. daca este corect sa intre la aceasta adresa , atata timp cat nu este pe numele meu apartamentul . Cum trebuie sa procedez in aceasta situatie ? Nu vreau sa creez neplaceri nimanui dar nici nu pot sa stau linistita atata timp cat sunt amenintata .
Multumesc , astept raspuns !
Răspuns la discuția Act de donatie
Buna seara din nou , chiar nu vrea sa imi raspunda nimeni ? Undeva ar trebui sa existe un cadru legislativ , dar chiar si asa vreau sa stiu care este ca sa stiu ce trebuie sa fac .
Multumesc!
Discuție Act de donatie
Buna ziua ,
In urma cu 5 ani am fost nevoita sa trec apartamentul pe numele tatalui meu din cauza unor probleme cu banca . Acum tatal meu vrea sa faca donatie pe numele baiatului meu deoarece a implinit 14 ani . Doresc sa stiu daca actul de donatie poate fi atacat in instanta de catre fratele meu si cum ar trebui sa fac in asa fel incat sa nu pierd apartamentul . Nu am avut niciodata probleme cu fratele meu , dar mai stii ce surprize iti poate rezerva peste cativa ani !?
Răspuns la discuția Repartizarea diferentelor de apa
De acord cu dvs. si eu sunt de acord sa pun apometre si din 2 in doi metri daca se poate numai ca nu ai cu cine . Pana la urma cred ca ar trebui sa ma mut la casa ca acolo va fi mai bine . Nu o sa mai am vecini care fura , eu cat consum atat platesc . Dar pana atunci nu voi fi de acord niciodata sa mi se puna in carca pierderile celor care nu dau drumul la usa sau fura . Este datoria sefului de scara ca de aia este trecut la asocieatie cu o persoana in minus, sa bata la fiecare usa si sa citeasca contuarul . Daca nu-i in stare sa lase pe altul mai intepat , sa caute proprietarii celor care stau cu chirie si sa dea toti corect indexul . Doar asa ,incetul cu incetul se vor descoperi pierderile .
Buna ziua din nou , vad ca am creat o inteaga discutie pe forum cu aceste apometre . Eu fac parte dintre persoanele care nu au noroc sa aiba montat acel apometru de coloana . Pentru ca eu stau la et4 , si desi sunt o persoana foarte corecta si dau la timp apometrele , cel de la et 3 nu a dat drumul la cei de la asociatie sa ii citeasca apometrul , cel de la et 2 a dat apometrele la asociatie dupa ureche , cel de la et 1 nu este -am inteles ca acolo sta cineva in chirie totusi dar nu l-am vazut niciodata , iar la parter este o firma - cred ca ei vor da bani daca se va cere . Deci pana la urma chiar daca eu de la et4 , si cu cel de la parter vom pune bani tot nu se va putea cumpara apometrul acela ca nu pun si ceilalti . Niste oameni de 2 bani . Nu ai ce face cu ei . Puneti-va in situatia mea , daca celelalte 3 coloane isi monteaza apometre e clar ca pierderile vor fi pe coloana mea si atunci pe langa faptul ca nu am avut niciodata restante la asociatie , sa mai fiu pusa sa platesc si pierderile de apa - ca nu le platesc numai eu ci se impart la 5 adica pe toata coloana . Pana la urma presedintele de asociatie a reusit sa intre in casa si la ceilati si a gasit la cel de la et 2 apometrul necitit cum trebuie , la et 3 dusul curgea incontinuu in cada-era defect , si la et 1 apometrul tot la fel adica necitit cum trebuie . Acum ca s-a facut un pic de scandal pe casa scarii si a dat toata lumea drumul la usa , s-au sunat si proprietarii sa zicem ca s-a rezolvat cat de cat situatia . O sa vad ce se va stabili mai departe , dar orice ar fi nu ma las prostita ne nimeni .
Aici ati pus punctul pe i , chiar avem in bloc o asemenea familie care se cred mai destepti decat toti ceilalti locatari din bloc . Ei au fost aceia care au afirmat ca daca isi pun apometrul pe coloana si nu se inregistreaza pierderi la ei, le vor suporta ceilalti care nu isi vor pune apometru pe coloana . Total ilegal . Voi face tot ceea ce este necesar pentru a depasi acest moment neplacut .
Va multumesc pentru tot , aveti dreptate , pana nu se descopera de catre presedintele de la asociatie unde este adevarata cauza a pierderilor de apa este total ilegal sa se treaca pierderile la persoanele care nu au instalat apometrul pe coloana . Se va trece la toata lumea .O sa va tin la curent , dar deja parca vad ca se va trece difernta la cei care nu au montat apometrul pe coloana . In cazul acesta voi face tot ceea ce este legal pentru a-i da in judecata pe cei de la asociatie
Multumesc , dar frica mea cea mai mare era de a plati pierderile de apa . Eu care sunt un locatar corect , niciodata nu am declarat mai putin la asociatie decat ce scria pe apometru , am ghinionul de a avea la etajul 3,2,1 niste persoane nu tocmai serioase , care au pierderi pe instalatie .La etajul 2 deja a fost gasit unul care nu declarase tot , la etajul 3 nu i se da drumul la usa pe motiv ca este chirias , si proprietarul este plecat in Italia , si la etajul 1 nu se stie pe unde sunt . Eu nu am cu cine sa strang bani si sa cumpar un apometru pe coloana decat daca dau eu care sunt la etajul 4 si poate vecinul de la parter ca ceilalti pauza . Si atunci ceilalti care isi pun apometre pe celelalte 3 coloane vor sustine sus si tare ca ei nu platesc nici o pierdere ca si-au pus apometre si pe coloane si ca nu inregistreaza pierderi .Vreau un raspuns concret si mai pe intelesul meu . Chiar va trebui sa suport aceste pierderi ca nu am apometru pe coloana sau se vor imparti in mod egal si la cei care au montate aceste apometre . Cat au voie cei de la asociatie sa treaca in plus la fiecare locatar cand sunt pierderi . Pana acum din ce am citit nu a fost destul de explicit pentru mine . Vreau sa ma duc la asociatie cu lectia invatata . Nu se poate sa platesc eu atatea pierderi . In nici un caz .