avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de donatie

Buna ziua ,
In urma cu 5 ani am fost nevoita sa trec apartamentul pe numele tatalui meu din cauza unor probleme cu banca . Acum tatal meu vrea sa faca donatie pe numele baiatului meu deoarece a implinit 14 ani . Doresc sa stiu daca actul de donatie poate fi atacat in instanta de catre fratele meu si cum ar trebui sa fac in asa fel incat sa nu pierd apartamentul . Nu am avut niciodata probleme cu fratele meu , dar mai stii ce surprize iti poate rezerva peste cativa ani !?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:32, 6 Decembrie 2013
Buna seara din nou , chiar nu vrea sa imi raspunda nimeni ? Undeva ar trebui sa existe un cadru legislativ , dar chiar si asa vreau sa stiu care este ca sa stiu ce trebuie sa fac .
Multumesc!
Da, va putea fi atacat de fratele dumneavoastră, dar numai după decesul tatălui şi numai dacă se va constata că prin actul de donaţie i-a fost încălcată rezerva succesorală. Rezervă care nu poate fi calculată anticipat, ci doar la decesul tatălui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atac act de donatie sillymilly sillymilly Buna tuturor, as avea si eu o intrebare. Mama mea a scris un apartament pe fratele meu vitreg acum 1-2 ani sau poate chiar mai mult prin act de donatie (dupa ... (vezi toată discuția)
Donatie irina-escu irina-escu Buna ziua Care ar fi cea mai potrivita modalitate prin care mama imi poate da un apartament? Datele sunt urmatoarele: ambii parinti traiesc si suntem 2 ... (vezi toată discuția)
Moºtenire încurcatã... eugen68octavian eugen68octavian Suntem trei fraţi. Tata a murit. Mama trăieşte. În timpul vieţii tata şi mama au realizat împreună mai multe lucruri printre care şi două ... (vezi toată discuția)