avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate emilia_d

Activitate emilia_d

Buna ziua.Pe scurt o sa va prezint cazul in care ma aflu: acum un an mai exactvpe 24.04 am depus o cerere la primarie pentru obtinerea titlului de proprietate aferent locuintei.Nu am primit nici u raspuns oficial din partea lor pana acum dar intre timp au fost depuse 2cerei atat la Ocpi cat si la Prefectura cei de la patrimoniu spun ca nu au primit raspunsul celor de la prefectura si ma tot amana.intre timp am mai depus o cerere prin care le solicit sa imi de.a un raspuns oficial iar cererea a fost depusa pe 21.03 deci peste 2zile se termina termenul de 30zile iar eu nu am nici un raspuns.Va rog ajutati-ma cu un sfat deoarece chiar nu mai stiu ce sa fac....
Răspuns la discuția Act proprietate teren
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua.Ma aflu in urmatoarea situatie: casa in care locuiesc este a socrilor mei,iar ei doresc sa imi faca act vanzare cumparare iar acum m-am lovit de o alta problema,ei au cumparat casa in 1974 iar terenul aferent casei trece in proprietatea statului conform art 30din legea 58/1974.Vreau sa fac cadastru si nu pot deoarece nu sunt proprietar pe teren,ce trebuie sa fac pt a obtine actul de proprietate ?
Se face cerere la primarie pt a obtine terenul sau trebuie cumparat?Eu oricum platesc impozit si pe terenul aferent casei.Multumesc
Răspuns la discuția Pensionare anticipata
revin cu urmatoare precizaree este nascut pe 01.03.1950 si are 22 ani lucrati in grupa II
Buna ziua.Am un coleg de munca care doreste sa se pensioneza anticipat,dar nu stie care sunt pasii de urmat,cine face dosarul de pensionare el sau anagajatorul si ce acte ii trebuiesc pentru dosar.
In mod normal el mai are 1 an si 3luni pana la pensionare la limita de varsta,dar sin anumite conditii doreste pensionarea anticipata si nu stie cum sa procedeze.
Astept raspunsul Dvs.Multumesc
Răspuns la discuția Cerere in somaj
Sa inteleg ca atat timp cat sunt in concediu fara plata nu mai pot beneficia de somaj.
Răspuns la discuția Cerere in somaj
Revin cu o intrebare:in toata aceasta perioada(pana se fac cele 6luni)are dreptul sa ma dea in concediu fara plata?
Dc face acest lucru mai am dreptul la somaj dupa cele 6luni?
Ideea este ca daca tot vrea sa ma dea in somaj ce rost mai are acest concediu fara plata si dc are dreptul sa mi-l ceara.
Astept raspunsul dvs.Multumesc

Discuție Cerere in somaj
Buna ziua.Ma aflu in urmatoarea situatie:sunt reintoarsa la munca dupa Concediu crestere copil si mi s-a comunicat ca dupa 6 luni o sa fiu data in somaj,se fac restructurari de posturi.Situatia in care ma flu acum nu este una foarte placuta la locul de munca,as putea beneficia de somaj mai devreme,dc fac eu cerere,sa nu mai astept cele 6luni?
Daca da care sunt conditiile si pasii de urmat?
Va multumesc si astept raspunsul dvs.
Multumesc mult pentru raspuns.In cazul in care soacra mea este incadrata la Pensie de invaliditate gr.1 o pot scuti de la plata impozitului,sice proceduri trb urmate.
Multumesc
Buna ziua.Zilele acestea am primit acasa o instintare sa ma prezint la Serviciul finate privid situatia imobilului unde locuiesc.Imobilul este trecut pe actul de cumparea pe numele ambilor socrii,iar instintarea a fost facuta doar pe numele socrei mele.ajuns acolo mi s-a explicat ca s-a dat o ordonanta in anul 2005,nu mi-a spus numarul,in care se specifica ca dc un imobil are 2 proprietari ambii trebuie sa plateasca impozitul.
Este legal ceea ce se face?Stinti cumva despre ce ordonanta este vb?Si cum se aplica in acest caz impozitul integralpt fiecare persoana sau valoarea se imparte la 2?
Astept raspunsul dvs.Multumesc