avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cerere in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cerere in somaj

Buna ziua.Ma aflu in urmatoarea situatie:sunt reintoarsa la munca dupa Concediu crestere copil si mi s-a comunicat ca dupa 6 luni o sa fiu data in somaj,se fac restructurari de posturi.Situatia in care ma flu acum nu este una foarte placuta la locul de munca,as putea beneficia de somaj mai devreme,dc fac eu cerere,sa nu mai astept cele 6luni?
Daca da care sunt conditiile si pasii de urmat?
Va multumesc si astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:17, 19 Octombrie 2013
1. Intrarea in somaj nu se face la cererea salariatului.

2. Beneficiaza de indemnizatie de somaj persoanele care indeplinesc conditiile prevazute de lege:
- sa-i inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile lui;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aiba 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

3. Dvs. veti indeplini aceste conditii daca se desfiinteaza postul ocupat de dvs.

4. Puteti sa vorbiti cu angajatorul sa va concedieze mai repede prin desfiintarea postului dar nu-l puteti obliga daca el mai are nevoie de dvs. la locul de munca.
Revin cu o intrebare:in toata aceasta perioada(pana se fac cele 6luni)are dreptul sa ma dea in concediu fara plata?
Dc face acest lucru mai am dreptul la somaj dupa cele 6luni?
Ideea este ca daca tot vrea sa ma dea in somaj ce rost mai are acest concediu fara plata si dc are dreptul sa mi-l ceara.
Astept raspunsul dvs.Multumesc

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
1. - Va poate acorda concediu fara plata numai daca faceti dvs. cerere.
- Codul muncii nu prevede acordarea de concediu fara plata din initiativa angajatorului.

2. Nu vad rostul unui concediu fara plata, mai bine v-ar concedia prin desfiintarea postului si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
Sa inteleg ca atat timp cat sunt in concediu fara plata nu mai pot beneficia de somaj.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
1. In primul meu raspuns am scris:
2. Beneficiaza de indemnizatie de somaj persoanele care indeplinesc conditiile prevazute de lege:
- sa-i inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile lui;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aiba 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj adinamihalache adinamihalache Buna dimineata!Acum sant in concediu de maternitate,in februarie ar trebui sa revin la serviciu,lucrez la firma din 2008,in 2009 am intrat in concediu 120 de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil alicevictoria1989 alicevictoria1989 buna ziua.pot beneficia de CCC?am lucrat 3 ani la un fost loc de munca dupa care am nascut si am fost in concediu crestere copil 2ani,dupa acest concediu mi sa ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa indemnizatie de crestere a copilului shusha shusha Buna ziua! Vroiam sa va intreb daca dupa concediul de crestere a copilului se poate lua indemnizatie de somaj? Si in ce conditii?? Nu am cu cine sa las fetita ... (vezi toată discuția)