avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Activitate roxanaman

Activitate roxanaman

Răspuns la discuția Sanctionare sau nu la serviciu
Am inteles. asa voi face. multumesc frumos de raspuns
Răspuns la discuția Sanctionare sau nu la serviciu
NU.
Am discutat cu ea pur si simplu, fara sa imi spuna despre o cerere sau ceva anume.Ea este sefa mare care se ocupa de angajati pe magazinul respectiv. Deci ce este bine sa fac si cum sa procedez? crede-ti ca exista risc?
Buna ziua
As vrea sa adresez si eu o intrebare : Pot fi sanctionata daca desi am anuntat inainte cu 1 saptamana pe sefa mea de lipsa mea de la serviciu ( 2 zile) ? Adica vreau sa specific : lucrez pe perioada de 3 luni, cu prelungire pe perioada nedeterminata daca angajatorul este multumit de mine. Inca sunt in perioada de proba cum se spune.( peste 4 zile fac 3 luni). Am vorbit cu Sefa de magazin, i-am specificat ca doresc 2 zile libere pentru a pleca din bucuresti cu ceva probleme personale ( bunica mea fiind operata). Aceasta a fost revoltata, iar raspunsul a fost foarte taios.. Intrebarea mea este : Daca acele 2 zile nu mi le acorda, pot sa am 2 zile fara plata fara sa fiu sanctionata? sau ma poate da afara cu motive inutile?
Buna ziua.
In urma unui proces de partaj civil pe care l-am castigat, pot vinde un imobil obtinut prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila ca sa pot achita sulta revenita paratului?? Va rog doresc un raspuns daca se poate. Multumesc!

Si o a 2-ua intrebare ar fi : Am depus o cerere de ajutor public judiciar care a fost admisa si mi s-a transmis ca sunt scutita de plata taxei judiciare de timbru.. iar acum la sfarsitul procesului am vazut pe portalul judecatoriei "Compenseaza cheltuielile de judecata.. In baza art. 502 din OUG nr. 51/2008, obliga reclamanta sa restituie catre stat ajutorul public judiciar.Cu drept de apel in termen de 30 zile de la comunicare". Nu mai inteleg nimic..ori a fost admisa ori nu?? Eu stiam ca Paratul daca nu a vrut sub nici o forma sa cadem de accord in urma medierii, acesta va platii cheltuielile de judecata, daca va pierde procesul.Va rog din suflet astept raspuns. Multumesc!

Răspuns la discuția Interpretare Succesiune
Moare mama inainte si apoi tatal...s-a facut o confuzie
Va rog daca se poate sa ma lamuriti in legatura cu succesiunea facuta in urma decesului ambilor parinti.
Fiul este rezultat din prima casatorie a mamei iar fiica din casatoria ambilor
Bunurile au fost constituite in timpul casatoriei celor doi.

Succesiunea 1.
In urma decesului sotiei au revenit :
Sot 1/2
Sotie - 1/2
Sotul a mai primit 2/8 din masa succesorala
fiica 3/8 din masa succesorala
fiul 3/8 din masa succesorala
Succesiunea 2.
In urma decesului sotului au revenit: 5/8 sotului adica: 4/8 ( 1/2 ) din timpul casatoriei + 1/8 mostenire de la defuncta sotie.

Intrebare: De ce in prima succesiune sotului ii revin 2/8 iar in a 2-ua este adunat 1/8 din masa succesorala.
Intrebare : Ce procent are fiul din mostenire avand in vedere ca acesta este din prima casatorie a mamei si ce procent are fiica avand in vedere ca ii mosteneste pe ambii parinti.
Va multumesc!

Discuție Succesiune
Buna seara am si eu o mare mare intrebare
In urma cu 3 ani eu si fratele meu am facut o succesiune pentru un apartament cu 3 camere lasat de parintii nostri. Legal noi suntem frati doar de mama nu si de tata. Acest apartament care ne-a ramas a fost cumparat de parintii nostri in 1987-1988.
Din cate am aflat ei au imprumutat jumatate din bani de la bunici (parintii mamei) si au achizitionat acest imobil. In urma aceste succesiuni eu si fratele meu avem aceasta casa, doar ca eu ca mostenitoare cu 3 sferturi doresc sa vand acesta casa si nu pot din cauza fratelui meu. De aceea vreau sa il dau in judecata pentru a scapa de acesta. Insa am fost informata de catre acesta ca aceasta succesiune a noasta el o va ataca cu martori ( persoane care au contribuit cu bani la acest imobil) care vor declara pentru el. Ceea ce nu stiu eu : Se poate ataca aceasta succesiune odata ce este facuta legal la notar cu toate actele necesare inclusiv vechiul contract de cumaparare al imobilului.????
Va rog astept un raspuns
Răspuns la discuția Proces de Partaj
va multumesc din suflet pentru tot ajutoru si va doressc multa sanatate.mai revin
am inteles va multumesc foarte mult pentru informatii.Relatia mea cu Fratele meu este rupta de multi ani.Pe noi nu ne leaga decat acest apartament care mananca bani si atat.nu produce nimic de 2 ani si ceva. Eu vreau sa il vand sa pot face altceva din aceasta mostenire.multumesc
Da stiu asta dar eu de fapt vreau ca acest apartament sa il vand datorita faptului ca de 2 ani si ceva eu intretin acest apartament. Fratele meu nu mai are domiciliul in acest imobil. Am incercat sa il inchiriez cu acordul sau insa nu doreste asta si nici nu ajuta pe plan material cu bani iar datoriile la intretinere vin vin vin, nu imi pot permite sa bag bani la nesfarsit si sa nu pot face nimic cu el. De aceea vreau sa vad prin procesul de partaj. Adica instanta sa imi permita ca majoritar sa vand apartamentul si sa ii pot da partea lui si eu din restul sa imi iau alt imobil. Se poate acest lucru?