Buna ziua.
In urma unui proces de partaj civil pe care l-am castigat, pot vinde un imobil obtinut prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila ca sa pot achita sulta revenita paratului?? Va rog doresc un raspuns daca se poate. Multumesc!
Si o a 2-ua intrebare ar fi : Am depus o cerere de ajutor public judiciar care a fost admisa si mi s-a transmis ca sunt scutita de plata taxei judiciare de timbru.. iar acum la sfarsitul procesului am vazut pe portalul judecatoriei "Compenseaza cheltuielile de judecata.. In baza art. 502 din OUG nr. 51/2008, obliga reclamanta sa restituie catre stat ajutorul public judiciar.Cu drept de apel in termen de 30 zile de la comunicare". Nu mai inteleg nimic..ori a fost admisa ori nu?? Eu stiam ca Paratul daca nu a vrut sub nici o forma sa cadem de accord in urma medierii, acesta va platii cheltuielile de judecata, daca va pierde procesul.Va rog din suflet astept raspuns. Multumesc!
Ati cerut cheltuieli de judecata ?
Statul v-a acordat ajutor sa va puteti judeca, daca nu se plateste taxa de timbru se anuleaza cererea. Acum ca v-ati judecat si ati castigat imobilul, veti avea din ce plati inapoi taxa data de stat.
Gasiti cumparator pt casa si sa va dea avans cat e sulta, radiati apoi sarcina din cartea funciara si vindeti.