Am o casă veche (1935), aflată în zona de protecție a unui monument istoric. Casa în sine NU este monument istoric și este o casă mică, doar cu parter și pod. Cum aș putea să anvelopez termic imobilul? Am nevoie de autorizație de construire sau există o cale mai simplă? Vă mulțumesc!
Va multumesc foarte mult pentru raspuns! Am omis sa adaug ca accesul in cladire se face pe intrari separate. Noi intram printr-o usa amplasata in partea din spate a cladirii, iar proprietarul isi desfasoara activitatea in spatiile din fata. Acest aspect schimba cu ceva situatia?
Suntem o microintreprindere cu doi angajati, prestam servicii IT (dezvoltare software) si avem un birou de cca. 30mp inchiriat la etajul 1 al unei cladiri in care sunt mai multe spatii de inchiriat. La parter isi desfasoara activitatea compania care detine cladirea. Nu lucram cu publicul, nu lucram cu numerar, avem unele bunuri specifice activitatii (cateva calculatoare, un server etc.). Suntem obligati sa facem analiza de risc la securitatea fizica sau cade in sarcina proprietarului cladirii sa includa si spatiile inchiriate in propria analiza? Va multumesc!
Mi s-a respins plangerea formulata impotriva unui PV de contraventie. Pe portalul instantelor apare "Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea se va depune la Judecătoria _______." Pentru apel trebuie sa astept sa-mi vina acasa comunicarea si motivarea sau termenul de 30 de zile curge de la afisarea solutiei pe scurt pe portal? Va multumesc!
Am si eu o intrebare, daca-mi permiteti. Aceste servituti legale de utilitate publica ar trebui sau nu sa apara in extrasul de carte funciara pentru informare? Intreb pentru ca este un document simplu de obtinut si ar putea ajuta la o minima verificare pentru cei interesati. Sau, ca sa reformulez, ce se inscrie de fapt in extrasul de carte funciara la Partea III Sarcini? Numai ipotecile sau si astfel de drepturi de servitute? Multumesc!
As vrea sa cumpar o casa si ma confrunt cu cateva probleme asupra carora am nevoie de sfatul dumneavoastra.
Am tot vazut, mai bine de un an, pe site-ul unei agentii imobiliare un imobil (o casa veche, stil vagon, si teren) listat la o anumita suma. De curand, am observat ca pretul a fost redus cu 9.000 de euro. Desi casa nu intrunea toate cerintele mele, vazand reducerea de pret, am mers la agentie si am semnat un contract pentru vizionare. Inca de la inceput mi s-a spus ca de fapt pretul a fost redus cu numai 5.000 de euro (si in scurt timp s-a corectat acest aspect si pe site). Am acceptat totusi sa vad imobilul, cu un gust amar.
Dupa vizitare, i-am comunicat agentului ca ma intereseaza casa si i-am solicitat un plan cadastral, fiind informat ca nu detine niciun document cu privire la imobil. M-a anuntat, in schimb, ca, de fapt, proprietarul vrea o suma mai mare decat cea afisata pe site, a inceput sa-mi spuna ca preturile ar fi crescut etc. A urmat o noua intalnire cu agentul si proprietarul, cele mai importante aspecte discutate fiind urmatoarele:
1. l-am rugat pe agent sa-mi spuna care e deschiderea terenului si acesta mi-a comunicat ca este de 13,5 metri, asa cum era indicat si pe site.
2. am intrebat care este suprafata terenului si proprietarul mi-a spus ca este putin peste 500 mp.
3. i-am comunicat proprietarului ca in niciun caz nu pot sa-i ofer mai mult decat pretul de pe site, proprietarul nu a vrut sa accepte mai putin, astfel ca in principiu ne-am inteles la suma de pe site si urma sa ne intalnim saptamana aceasta pentru a demara procedurile de vanzare-cumparare.
Am solicitat din nou un plan cadastral sau alte documente, schite, proiecte si mi s-a spus ca documentele se afla la domiciliul proprietarului, in alta localitate. Intre timp, am scos singur un extras de informare si astfel am aflat ca deschiderea terenului este de numai 10 metri, iar suprafata este "din acte 500 mp" si "masurata 442 mp". Aceste aspecte, in special deschiderea terenului, ma fac sa nu mai fiu sigur ca doresc sa achizitionez imobilul, iar in mod cert ma fac sa regret faptul ca am acceptat pretul cerut.
Consider ca agentul a avut o conduita necorespunzatoare si ca m-a indus in eroare. E adevarat ca nu am semnat niciun document cu vanzatorul si nu am platit nimic, astfel ca inca imi pot retrage oferta, insa cu siguranta daca as fi cunoscut dimensiunile reale ale terenului, fie as fi oferit un pret mai mic, fie - destul de probabil - nu as mai fi facut o oferta. Consider si ca faptul ca pretul a fost afisat ca "negociabil" iar ulterior mi s-a cerut practic mai mult nu a fost corect.
As vrea sa stiu daca agentul are vreo raspundere in acest caz. Ma simt pacalit, mi se pare ca agentia a facut un fel de reclama mincinoasa si am cam fost dus de nas. Comisionul agentiei este destul de mare si ma asteptam la cu totul altfel de servicii, ma asteptam cel putin ca informatiile care mi-au fost furnizate sa fie corecte, atat cele cu privire la deschiderea terenului cat si cele referitoare la pret. Nu mi se pare normal ca imediat ce au sesizat interesul meu sa inceapa de fapt sa incerce sa creasca pretul, si mai ales sa-mi dea o informatie gresita cu privire la o dimensiune a terenului pe care ar fi putut efectiv s-o masoare, daca nu o puteau obtine din acte. Mi se pare ciudat si ca imediat dupa ce ne-am inteles asupra vanzarii agentia a scos atat de pe site-ul propriu cat si de pe alte site-uri de anunturi imobiliare oferta legata de aceasta casa (intamplator am capturi de ecran cu oferta, cu care pot sustine ca datele afisate nu corespund realitatii).
Pe scurt, credeti ca agentia are vreo vina in acest caz?
Si o alta intrebare ar fi urmatoarea: agentiile practica in mod curent comisioane atat pentru vanzator cat si pentru cumparator? Este legal acest lucru?
bogde
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
De curiozitate, la ce banci ati incercat? Eu sunt in aceeasi situatie si am avut credit aprobat de la ING. Nu l-am mai accesat pentru ca pe ultima suta de metri nu m-am mai inteles cu vanzatorul, insa de la banca aveam toate aprobarile si voi redeschide aplicatia imediat ce gasesc alt imobil. Ca idee, mi-au luat in calcul inclusiv dividendele integrale, in conditiile la care la alte banci se iau in calcul numai in limita salariului. In orice caz, va urez succes!
Asa cum vi s-a spus deja, este foarte probabil (99,9%) o inselatorie. Cred ca au mai fost discutii chiar pe acest forum chiar despre aceasta "doamna din Paris, Franta". In locul dvs. as fi foarte precaut si m-as abtine de la astfel de tranzactii.