avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Activitate mariusc2

Activitate mariusc2

Daca incompetentii care mimeaza administrarea tarii reduc indemnizatia, ce sanse am sa castig daca ii dau in judecata si le cer daune reprezentand cuantumul indemnizatiei normale cu 85%, de la 1 iunie pana la expirare, cu 85%?
Multumesc de raspunsul prompt!
O persoana care se afla in concediu de crestere si ingrijire copil, beneficiind de indemnizatie, poate obtine venituri dintr-un contract de agent al unei firme de asigurari, fara a-i fi afectata in vre-un fel acea indemnizatie?
Discuție Marca proprie
Vreau sa lansez in curand o colectie de hainute pentru copii sub marca proprie. Doresc sa stiu daca, dpdv legal pot face asta fara inregistrarea marcii la OSIM ( stiu ca e mult mai bine sa imi protejez drepturile de proprietate prin inregistreare, numai ca am depasit cu mult bugetul prognozat si acum chiar nu as mai putea face inca o cheltuiala).
imre.andi a scris:

Am si eu on intrebare pentru toti cei de aici...am depus dosarul pentru obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului la mijlocul lunii iunie,mi-a spus domnul de la birou, ca pentru bani, trebuie sa astept pana in septembrie, deci 3 luni, dar sa nu fiu ingrijorata ca primesc toata suma retroactiv. Sa nu fiu ingrijorata...dar cum sa na fiu?3 luni nu mananc, nu dau mancare la celalalt copii, si mai grav, nu platesc rata la credit? Aceeasi situatie este si in toata tara, nu numai in judetul Harghita?

Asa mi s-a spus si noua (in Buzau), am depus dosarul la inceputul lui aprilie si am primit prima plata pe 15 iunie, cu sumele platite retroactiv. Deci a fost practic o luna intarziere la plata.
Eu am depus dosarul la sfarsitul lui martie 2009 si nu mi-au cerut adev. de la CJAS. Probabil e un exces de zel...
Am ales neplata a doua rate consecutive (care s-au facut trei, pana la urma), apoi au reziliat contractul, dupa ce am primit amenintari ca o sa fiu dat in judecata si mi se vor cere nu stiucate daune interese ca m-am obligat sa cumpar masina, etc. Ma gandesc, daca deschid proces impotriva mea, sa deschid si eu impotriva lor pt recuperarea taxei de prima inmatriculare, a avansului si a restului de RCA cat nu am beneficiat de el, desi l-am platit anticipat pe un an.
Răspuns la discuția Termen antecontract depasit
Respingerea dosarului de credit pe baza unor inregistrari gresite in CRB poate fi considerat caz de forta majora sau caz fortuit si, pe aceasta baza, se poate recupera avansul dat in antecontractul de vanzare cumparare?
Răspuns la discuția concediul de crestere a copilului
Obligatoriu sa se intoarca la serviciu? Nu isi poate depune demisia?

Am inteles ca dupa post-natal se poate lua concediu de risc maternal pt alaptare. Am inteles bine?
enigmaticasolveig a scris:

Buna ziua,
Pentru a beneficia de indemnizatia de crestere copil pana la varsta de 2 ani, trebuie sa aveti 12 luni lucrate, fara intrerupere, indiferent de locul de munca. Doar ca va trebui sa solicitati Adeverinta cu veniturile dvs de la toti angajatorii la care ati lucrat in cele 12 luni.

Gresit, puteti avea intreruperi cu conditia sa aveti venituri realizate in fiecare din cele 12 luni, chiar daca nu ati lucrat luna intreaga.