Buna ziua,
Exista urmatorul caz: la nastere copilul este incredintat bunicii prin hot. judecatoreasaca .Parintii sunt despartiti iar tatal plateste pensie alimentara.Mama alcoolica,tentative de suicid si fara loc de munca plus probleme mintale (reale sau inchipuite...pt. pensionare). Este pensionata pe caz de boala de la 20 ani. Copilul,adult acum, o ajuta cu ce poate dar datorita dezinteresului ei, acumuleaza datorii mari la intretinere si este amenintata cu evacuarea.Ultima solutie este vinderea ap si cumpararea unuia mai mic. La notar (sotia nu a fost de fata pt ca nu ar fi fost de acord) se face act de vanzare- cumparare unde este trecut sotul(adica fiul ei) ca si proprietar cu clauza de uzufruct viager. Sotia ar fi dorit ca aceasta casa sa fie trecuta pe numele batranei, stiind-o ca o pers. foarte dificila si nevrand sa aiba de-aface cu ea. Pt a-i putea rezolva problemele (deoarece ea nu poate) baiatul face si cerere la judecatorie pt instituire de curatela. Intre timp familia mai are putin si ajunge la divort din cauza ei. Din pensia pe care o ia , toata o da pe tigari,a fost internata de nenumarate ori prin spitale unde i s-a interzis fumatul, ea trebuind sa stea cu oxigen, si sa-si schimbe modul de viata. Dar nu vrea. Familia a ajutat cat a putut, cu plata utilitatilor, mancare, medicamente etc dar in momentul de fata cu doi copii minori sunt depasiti financiar. Sotul risca sa fie dat afara de la serviciu din cauza invoirilor, ba pt mers la diverse institutii pt actele ei, ba pt mers pe la spitale etc. A fost facuta cerere la primarie pt gasirea unei solutii, o pers. care sa vada de ea sau un loc intr-un centru (aici fac referire undeva unde se poate plati o suma modica, nu centre unde plata minima este de 1800ron),pensia ei fiind de 400ron, dar deocamdata nu exista solutionare. Intrebarea mea este urmatoarea: se pot schimba acele actepe numele ei pt ca sa se termine cu orice obligativitate din partea lor fata de ea si cu anularea curatelei? si care sunt pasii??
Va multumesc anticipat.
va multumesc mult pt raspuns, dar nu sunt pe deplin lamurita...daca mai aveti putina rabdare cu mine...
am aproape 1,7 ani de munca aici, cateva luni cu 8 ore dar au fost si cateva luni in care am stat cu prog. redus pe cartea de munca(4 ore) pt a face patronul reduceri de cheltuieli. apoi, aceasta firma a bagat-o in insolventa( in prima firma am avut un singur contract) si m-a transferat pe alta de cateva luni, unde mi-a facut 2 contracte a cate 4 ore.
el vrea sa-mi dau demisia pe un contract iar pe celalalt sa ma bage in somaj. nu cred ca voi face cele 24 de luni de cotizatie in acest caz, deoarece si primul contract a avut cateva luni cu 4 ore.
iar faptul ca nu am putut ramane doar cateva zile peste program ,neavind in aceea perioada cu cine sa las copiii poate fi motiv disciplinar?
multumesc
buna ziua,
lucrez la o firma unde am 2 contracte de munca pe cate 4 ore, suma ambelor contracte fiind de 1250 ron brut.
deoarece nu am stat cateva zile la orele suplimentare, patronul ma pune sa-mi dau demisia, iar eu am refuzat, cerandu-i sa ma bage in somaj. Nu a fost de acord si refuza sa-mi plateasca banii pe concediul de anul trecut si orele suplimentare, conditia lui fiind aceea de a semna demisia cu acordul partilor sau demisia mea pe un contract iar pe celalalt sa ma bage el in somaj.
Este posibil asa? si cum ma afecteaza acest lucru la calculul somajului? ce suma pot primi la un contract de 4 ore si 600ron brut?
ce ma sfatuiti sa fac?.....va multumesc frumos!
buna seara, va rog sa ma lamuriti si pe mine asupra unei dileme. vreau sa solicit ajutor de caldura pt iarna ce vine, ne incadram in venituri dar, copilul meu minor beneficiaza de pensie alimentara data de tatal sau in valoare de 200 lei. intrebarea mea este: acest venit se trece si el in calcul si trebuie declarat?
va multumesc pt ajutor
Multumesc pt raspuns...intr-adevar pe timp de iarna este un efort foarte mare pt noi ca familie sa platim 6 milioane dintr-un foc, mai mult de jumatate din salariu (mai ales ca salariul il incasez si eu tot in doua transe (avans si lichidare). O sa depun o cerere la administratie dar stiu sigur ca nu se rezolva, mai ramane varianta cu posta, dar ma tem ca raman si fara bani si fara factura platita :(
Buna ziua, vreau sa stiu daca pot achita intretinerea pe o luna fractionat, adica jumatate din ea in ziua de avans si restul in ziua de lichidare. In blocul in care am locuit inainte, doamna de la administratie incasa cati bani aveam, important era sa o achit. La asociatie mi se refuza acum acest lucru, eu vreau sa platesc cum pot, sa stiu sigur ca o achit. Multumesc frumos!