avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intretinere

Buna ziua, vreau sa stiu daca pot achita intretinerea pe o luna fractionat, adica jumatate din ea in ziua de avans si restul in ziua de lichidare. In blocul in care am locuit inainte, doamna de la administratie incasa cati bani aveam, important era sa o achit. La asociatie mi se refuza acum acest lucru, eu vreau sa platesc cum pot, sa stiu sigur ca o achit. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:21, 30 Aprilie 2013
In mod normal trebuie sa vi se primeasca si plati partiale din debitul pe care il aveti.
Daca administratorul nu vrea sa va incaseze plata partiala, faceti o solicitare scrisa si inregistrata la asociatie in care cereti sa vi se raspunda in baza carei prevederi legale nu vi se primeste plata partiala.

Aveti posibilitatea sa platiti si prin transfer bancar sau prin mandat postal, dar ar fi o incurcatura si mai mare daca la un lucru atat de simplu vi se raspunde intr-un mod atat de complicat.
Multumesc pt raspuns...intr-adevar pe timp de iarna este un efort foarte mare pt noi ca familie sa platim 6 milioane dintr-un foc, mai mult de jumatate din salariu (mai ales ca salariul il incasez si eu tot in doua transe (avans si lichidare). O sa depun o cerere la administratie dar stiu sigur ca nu se rezolva, mai ramane varianta cu posta, dar ma tem ca raman si fara bani si fara factura platita :(
Legal asociatia de proprietari detine obligatia,pentru a nu se inregistra cu datorii sa preia orice suma in contul cotelor individuale de intretinere
In cazul expus de dvs exista mai multe variante de solutionare fiecare cu avantajele si dezavantajele lor
Puteti deschide cont in care dvs sa depuneti la cele doua termene avans si lichidare cotele ,urmand a comunica oficial asociatiei de proprietari ca in termenul scadent sa ptreia intreaga suma si sa incheie o singura chitanta justificativa
Aveti varianta sa comunicati dvs prin mandat postal cu confirmare de primire la cele 2 termene avans/lichidare platile partiale,asociatia urmand a incheia chitanta
Aveti varianta sa pastrati suma avans si sa depuneti intreaga suma dupa preluiarea platii din plata lichidarii:
Puteti incerca inclusiv daca exista problema de neincadrare in programul casieriei ,sa apelati la bunavointa unui vecin, care sa faca oficiul de predare suma catre asociatia de proprietar
Variante de solutionare legala exista atat timp cat exista interes reciproc pentru plata in termenul stabilit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am restante la cheltuielile de bloc. se pot achita ... Andrei Gh Andrei Gh Buna ziua. Am restante la cheltuielile de bloc. Se pot achita si partial sau este obligatoriu sa fie achitate sume intregi. Fiindca eu vroiam sa achit o ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii-cum se mai poate face? gigiraut gigiraut Ce modalitati de plata a intretinerii exista daca administratorul este de negasit(are un program fff scurt),contul nu se cunoaste(si am aflat ca ar fi ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a incasa jumatate din cheltuielile cu intretinerea marius_cretoiu marius_cretoiu Locuiesc intr-un apartament cu chirie intr-un bloc ANL. Nu exista asociatie de locatari, deoarece proprietar este primaria. Luna trecuta am fost sa intreb ... (vezi toată discuția)