avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Activitate WriTor

Activitate WriTor

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Din experienta dumneavoastra generala, stiti cumva daca birourile notariale(din Bucuresti in special) au program de functionare maine, de Rusalii? Sau in general sunt inchise?

Multumesc anticipat!
Buna ziua,

Din ce am auzit anul acesta s-a promulgat o noua lege a pensiilo(155/2015). /
Mai jos o sa transcriu datele din cartea de munca a tatalui meu si as dori, daca puteti, sa-mi calculati cam care ar fi posibilitatie sale de a iesi cat mai devreme la pensie:

<>apar specialitatea de mozaicar si diploma obtinuta si calificarile de mecanic utilaje si miner obtinute prin cursuri ulterioare.
<>mozaicar 1/I (04.08.1978-11.06.1980)
<>zidar 1/B CM Ac.(01.10.1980-02.02.1981)
<>incorporare armata cu continuarea contractului de munca(02.02.1981-20.08.1982)
<>Reluare activitate in baza aceluiasi contract de munca-zidar 1/B CM.Ac.(03.09.1982-05.04.1983)
<>Miner gr.1 100% subteran la o mina(02.06.1983-19.08.1989-cu absentele luate in vedere total inscris clar pe carte:6ani 1luna 28zile)
<>miner gr1 100% subteran la alta mina(12.12.1989-6.04.1990 unde este precizat la incheiere tot cu abs scazute un total de 3 luni si 24 zile)
<>miner la alta mina gr1.100% subteran cf.pct.1.anexa1 ord.50/1990 si acordat mai tarziu si spor pericol si vechime (09.04.1990-01.09.1997 unde este precizat cuantumul temporal cu absentele scazute de 7ani 4luni 19zile)
<>somer(01.09.1997-29.05.1998)
<>zidar-faiantar(25.05.1999-09.11.2005)///
+ 8 luni tot ca zidar, unde inca activeaza.

Multumesc mult pentru eventuala solutie!!
tudorvaleriu a scris:

1. Indemniatia de somaj se primeste in fiecare luna pentru luna precedenta.

2. Numarul de telefon il solicitati chiar de la Agentia de Somaj.

3. Indemnizatia de somaj se poate primi prin posta sau se poate depune in cont la banca sau pe card (luati legatura cu Agentia de Somaj).


Deci sa inteleg ca voi primi banii abia in octombrie,desi eu am depus dosarul si cererile inca din iulie august?(dar prima viza pe 5 septembrie a fost semnata)
Buna ziua,am si eu o intrebare.Pe data de 5 am fost de am semnat prima mea viza pe carnetul de somer si mi a inscris acolo urmatoarea data ,pe 8 octombrie.Acum intrebarea mea este....Cand voi primi indemnizatia propriu zisa ,luna aceasta sau luna urmatoare? M ar interesa un numar de telefon la care as putea suna sa intreb si sa mi se raspunda exact pe cazul meu.Banuiesc ca au o baza de date.De asemenea,l as putea primi altfel decat prin posta,de exemplu pe card sau prin CEC? Multumesc!
Multumesc ,mi ati mai luat o grija dupa suflet.Succes in activitatea dumneavoastra!
Ma refeream ca la Bucuresti trebuie sa duc actele.Deci,eu deja am luat o adeverinta de la Administratia Finantelor Publice a Municipiului Moreni -unde este arondata comuna unde locuiesc,iar in aceasta adeverinta scrie ca locuiesc in Darmanesti si ,respectiv,veniturile.Acum eu intentionez sa o atasez ca adeverinta de venit de la Administratia financiara a localitatii de domiciliu,desi am luat o de la centrul de care apartine aceasta.Ce spuneti,ma risc sa fac drumul degeaba pana acolo la Bucuresti unde trebuie sa le depun,mai exact la o facultate pentru dosarul social. Uitati si adresa care confirma ceea ce am spus...
[ link extern ] !/
Adica vreti sa spuneti ca nu este acelasi lucru cu ANAF ul?...Cum este pana la urma ,fiecare localitate(eu stau la comuna) are administratie financiara proprie?,nu este arondata la un centru din asta regional? Trebuie sa fac drum tocmai la Bucuresti si nu vreau sa aflu ca nu e buna cea luata numai de la anaf.Concret eu locuiesc in Darmanesti DB si m am dus la Moreni la anaf unde apartine si aceasta localitate de unde mi am luat adeverinta necesara,eu credeam ca aici este administratia financiara a localitatii de domiciliu(pt ca este arondata acelui institutii financiare publice)....
Va salut! Trebuie sa fac o documentatie ,iar aceasta presupune, printre altele, o adeverinta de venit de la ANAF pe ultimele trei luni si,optional,dar necesara totusi pentru mine,o adeverinta de venit de la Administratia financiara a localitatii de domicilui.Dilmea este,nu le iau exact din aceasi instituitie,adica sediul ANAF la care este arondata localitatea in care domiciliez?...Si inca o intrebare totusi,mi a trebuit si o adeverinta de la primarie cu venitul din agricultura pe ultimele trei luni.Cei de acolo mi au dat o adeverinta in care scrie cat teren detin si venitul de 119 lei anual,deci cum imi dau seama cat a fost pe ultimele trei luni cei de acolo spunandu mi ca nu au cum sa mi spuna in intervalul asta ca lor le apare doar anual...?
Răspuns la discuția Dilema somaj facultate cazare
Domnule Tudor Valeriu ,deci daca luni cand se va duce la ajofm e in regula sa nu spuna nimic despre facultate ,sa urmeze procedura standard de acordare a indemnizatiei si sa primeasca somajul in cele doua luni(august_septembrie),iar in octombrie cand va fi sigur ca va primi camin(si astfel va fi sigur ca va urma facultatea respectiva) sa anunte in acel moment? Ar fi minunat asa,multumesc mult pentru indrumari.O zi placuta.
Răspuns la discuția Dilema somaj facultate cazare
Nu stie cum sa procedez.Ii este frica ca daca va spune ca a fost admis deja din start dreptul la indemnizatie i se va anula si in septembrie daca afla ca nu va primi camin si varianta facultatii pica ,deci esec total,ori el vrea sa aiba o siguranta ca va primi somaj daca nu va urma pana la urma faculatatea.Ce sa faca ,sa nu spuna nimic despre admitere si pur si simplu sa semneze ce e de semnat si sa primeasca astea doua luni si apoi in septembrie sa anunte ca va urma facultatea(in caz ca primeste camin) si in caz ca nu o va urma(nu primeste camin) sa continue plata indemnizatiei?.Care ar fi solutia? Sau inca ceva,nu poate sa amane plata indemnizatiei sau sa o ceara din nou in septembrie? Dupa cum vedeti e o problema complicata.