Obiectul cererii este constatare dreptului de proprietate si evacuare.
Actul de vanzare cumparare s-a incheiat in 2012 iar apoi cumparatorul a vandut in anul 2014.
In cerere se invoca si garantarea contra evictiunii , dar ultimul cumparator nu a inaintat vreo cerere in instanta cu acest obiect.
Va multumesc
Va rog sa-mi comunicati o parere despre urmatoarea speta:
A vinde lui B un imobil. B vinde lui C acelasi imobil.
B da in judecata pe A pentru faptul ca nu i s-a predat suprafata utila inscrisa in CF, fara ca in proces C sa fie parte.
Poate invoca vanzatorul A lipsa calitatii procesuale active a lui B , acesta nemaifiind titular al dreptului de proprietate?
Va multumesc
Precizez ca formalitatile de import din China le face firma din Germania si tot ea plateste TVA in vama.Firma din Germania factureaza bunurile clientului din Romania fara TVA deoarece atat firma din Germania cat si cea din Romania au cod valabil de TVA.
Va rog sa-mi comunicati daca TVA -ul platit in vama poate fi recuperat din Romania sau din Germania.
Am ales aceasta varianta pentru a nu primi marfurile in Germania si apoi sa le transport pentru clientul din Romania
Va multumesc
O firma din Germania inregistrata in scopuri de TVA achizitioneaza de la un furnizor din China anumite marfuri.Furnizorul din China livreaza marfurile direct clientului firmei din Germania , client care are sediul in Romania si este inregistrat in scopuri de TVA.
Va rog sa-mi raspundeti care este regimul TVA in acest caz.
Va multumesc.
Pentru constatarea dreptului de proprietate a invocat motivul urmator:
Sa fie obligat paratul sa predea suprafata utila vanduta de 115 mp asa cum este inscrisa in CF-u lcare a stat la baza incheierii contractului de vanzare.
Mentionez ca nr. de incaperi ce fac obiectul vanzarii corespund cu cele descrise in CF,dar din eroare, cu acazia conversiei CF-ului vechi in care era specificat ca suprafata de 115 mp este suprafata construita , in CF -ul nou apare ca suprafata de 115 mp este suprafata utila, desi nu s-au facut la constructie nicio modificare.
Va multumesc
i
Initial, a cumparat reclamantul actual de la parati imobilul care face obiectul cererii de chemara in judecata.Anul trecut a fost executat silit si a vandut imobilul unei alte persoane,care figureaza in CF ca proprietar. Reclamant in proces este proprietarul initial ci nu cel actual care este inscris in CF
Cererea de chemare in judecata avand ca obiect actiune in constatare a dreptului de proprietate asupra unui imobil si evacuarea paratului din acesta ,este inaintata de reclamant care a detinut acest imobil, dar ulterior l-a vandut ( executat silit) altei persoane.
In extrasul CF apare ca proprietar alta persoana , nu cel care a inaintat cererea de chemare in judecata.
Va rog sa-mi raspundeti daca se poate invoca exceptia lipsei calitatii procesuale a reclamantului, acesta nemaifiind propritar al imobilului.
O societate neplatitoare de TVA cu sediul in Romania,are ca obiect de activitate vanzari online.Intentionez sa vand produsele, tot online, prin intermediul unei societati cu sediul in Germania , care in schimbul unui comision, comercializeaza produsele,le expediaza si intocmeste factura pe numele societatii din Romania,virand c/valoarea produselor vandute in contul bancar al societatii din RO.Lunar , societatea din Germania, imi trimite factura privind serviciile prestate.
Va rog, sa -mi raspundeti ,daca este posibil sa se desfasoare o asemenea operatiune si ce implicatii are din punct de vedere al TVA si fiscal
Buna ziua
La sfarsitul lunii aprilie am fost citat sa ma prezint la Politie in calitate de invinuit pt. insalaciune.Fiind plecat din tara ( muncind cu contract de munca) nu am reusit sa ma prezint.Am angajat un avocat caruia i s-a spus ca dosarul este la Parchet, definitivandu-se cercetarile, si ca s-a pus in miscare actiunea penala.
Va rog sa-mi spuneti in acest caz o sa mai fiu citat de Parchet pt. prezentarea materialului de urmarire penala si eventual sa dau declaratie, sau se inaiteaza dosarul in instanta in vederea judecarii in lipsa si ,eventual sa se ia masuri de arestare preventiva in lipsa?
Multumesc pt. comentarii.Mai precizez ca nu am dat nicio declaratie, urmand sa ma prezint din proprie initiativa la Politie.Din cate cunosc ,ma incrimineaza niste inregistrari video care atesta prezenta mea in magazin(nu stiu cat de clare sunt) si declaratiile personalului care ma recunosc in fotografia trimisa de Politie.
Politia poate lua masura retinerii dupa ce dau declaratia?