avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Activitate laura_john

Activitate laura_john

Sunt plecata in afara....mama mea este acasa....fratele la fel....fratele banuiesc ca e nebun deoarece o bate pe mama pana aproape o omoara si nimeni nu face nimic....ii fura si pensia si are si alte plangeri la politie si nimeni nu face nimic impotriva lui.....locul undd o bate e in alt judet iar ei ambii inca au domiciliul in bacau deci politia de la bacau spune ca politia din locul unde se efectueaza infractiunea trebuie sa faca ceva iar cei din localitatea respectiva spun k persoanele nu apartin de ei k au domiciliul in bacau ....ce as putea sa fac in situatia asta inainte ca el sa o omoare si sa se miste si cei de la politie?
Multumesc foarte mult pt sfaturi.....oricum cred k voi lua legatura tot cu avocatul la care s-au facut primele documente si ii voi explica si dansului situatia ....deocamdata doream sa stiu k se poate rezolva in vreun fel....contractul e de vanzare cumparare dar are ca si clauza obligatia mea si a fratelui de a ii intretine pana la deces....regula care nu s.a respectat in nici un caz....si acum eu vroiam sa merg cu mama k sa desfiinteze ea contractul pt k nici ea nu e de acord cu ce face fratele....sa speram k nu va dura exagerat de mult in schimb anularea pt k dispun doar de vreo luna si ceva la dispozitie si chiar vreau sa rezolv problema....multumesc oricum....numai bine!!
Multumesc de raspuns in primul rand....in al doilea rand tin sa precizez k si mama si-a rezervat dreptul de uzufruct viager dar problema e ca fratele ii interzice sa stea in apartament....eu i.am explicat fratelui k ea sta pe partea mea de casa numai k sa fac ceva ca ea sa nu stea la tara dar a maltratat-o in asa fel incat ei ii este fricacsa revina in apartament....daca eu anulez acel contrat pe urma trebuie facuta masa succesorala in urma careia se va imparti totul la 3 frati(2fete si un baiat) plus mama....pt k atunci cand tatal a facut contractul sora nu a putut veni....pe mine acum ma intereseaza apartamentul pt k fratele deja in momentul in care a luat toti banii economisiti de tata si i-a cheltuit singur a cam incasat aproape jumate din valoarea apartamentului....deja apartamentu si acela este complet distrus tot de el pt k locuieste singur aclo si eu as dori sa recuperez macar ap pt k am crescut acolo si pt k mama sa stea intr-ul loc sigur.....daca eu fac masa succesorala el ar putea vinde partea lui de ap sau sa puna cine stie ce conditii si probleme....si o data ce eu as anula acel contract apartamentul nu ar trebui a revina doar mamei?avand in vedee k tatal este decedat?iar ea nu ar putea sa faca ce vrea pe urma cu ap?pt k daca eu investesc toti banii necesari in aceste acte nu sunt dispusa ca el sa aiba in continuare beneficii de p urma lor la cate a facut si inca face....:-/
Buna ziua ...as dori si eu o solutie la o problema....daca exista...acum 5 ani tatal meu a vandut apartamentul sau si al mamei mie si fratelui meu cu clauza de uzufruct viager.....intre timp acum 2 ani tatal meu a decedat si de atunci fratele a inceput sa se creada proprietar pe absolut tot.....pe langa faptul k a furat toti banii p care tatal meu i-a pus deoparte dealungul timpului.....a vandut o groaza de lucruri de la casa tatalui de la tara.....si foarte multe alte probleme create,acum pe maicamea a trimis-o la tara si nu ii permite a mai locuiasca in apartament....desi ea are tot dreptul....si pe deasupra o mai si maltrateaza fizic si psihic....acum eu nu prea am cum sa rezolv situatia pt k nu locuiesc in tara.....dar as dori sa stiu daca se poate anula acel contract pt k mai apoi cand ii revine mamei din nou apartamentul sa fac alt conract de vanzare cumparare doar p numele meu pt k ea sa poata locui linistita dupaia in casa ei....cam cat dureaza anularea contractului in cazul in care eu aduc martori care declara ca nu sunt respectate clauzele conractului sau ce altceva trebuie facut pt a rezolva problema? Rog un raspuns...multumesc anticipat!!
buna ziua....as dori si eu daca se poate sa aflu niste solutii la o problema....o persoana din familia mea este amenintata de fosta lui prietena si de actualul ei prieten cu moartea....este cam terorizat psihic....a fost implicat in niste probleme grave fara voia lui si acum in baza acelor chestii nu poate sa se adreseze politiei sa ceara ajutorul....acum el nu stie cum sa procedeze pt k ii este foarte frica ca se va termina urat treaba asta pt el si vreau sa stiu daca se poate face intr-un fel sau altul k el sa dea o declaratie sau ceva de genu in prezenta unui avocat strict confidentiala care sa poata fi folosita numai in cazul in care el ar pati ceva....sau daca exista alte solutii doresc amanunte ca sa stim cum putem rezolva aceasta problema....repet...a fost implicat fara voia lui in niste treburi urat desppre care nu a dorit sa vorbeasca si nici nu stiu daca se poate dovedi ca a fost fara voia lui.....daca stie cineva ce se poate face rog raspuns!...multumesc
Răspuns la discuția mostenire
Daca puteti fi mai explicita va rog frumos....in ce sens dovezi clare...in sensul daca intr.adevar au apartinut tatalui sau modul prin care i-a obtinut?pt ca daca trebuie dovedit ca erau ai lui am putea dovedi doar prin declaratia fiecarui membru al familiei inclusiv al mamei ca banii au fost gasiti in casa in momentul decesului si erau printre lucrurile sale.daca insa trebuie dovedit de unde ii avea nu stiu cum am putea face pt ca nu stim de cand ii avea stransi.iar daca nu e de ajuns sa declaram ca erau ai lui pt ai putea imparti egal e normal sa ramana totul la frate?si mai ales sa decida si sa faca cu ei ce vrea el fara sa poate fi tras la raspunere?multumesc de raspuns!
Inca ceva: daca am face partaj succesorial asupra unor parti din bunuri unde si in cat timp de la deces am putea sa il facem?

Discuție mostenire
Buna ziua!as dori si eu sa stiu un lucru:daca tatal meu a decedat si apartamentul care a ramas in urma este deja impartit la 2 din cei 3 frati se mai poate face mostenire pe ceva gen masina sau bani ramasi in urma lui cu toate ca nu erau declarati legal pt k ii tinea in casa dar tot restul familiei poate confirma ca erau ai lui?si daca acesti bani sunt luati de o singura persoana adica de frate fara ca noi sa fim de acord se poate face ceva in privinta lui?
este adevarat ca mama i-a inmanat suma de bani de bunavoie dar mai exista o problema....mama mea are probleme psihice de ani de zile iar daca eu ii zic sa faca ceva ea face de bunacredinta fara sa judece treburile prea mult....si inclusiv ea nu este multumita de ceea ce a facut fratele.....nu stiu dub ce pretext a convinso sa ii scoata dar a reusit.....contractul care l-a facut tatal meu pe apartament este de vanzare cumparare cu rezerva uzufructului viager pentru parinti......in coteegale si indivize de 1/2 pt fiu si 1/2 pt fiica.....ideea este ca noi amcazut de acord ca baniiaceia sa fie folositi pt mama(intrtinere inmormantare cand o fi,etc.) Si pt tata(monument cimitir...praznice,etc.) Si nu mi se pare normal ceeace face el si nici nu e corect ca noi sa nu putem face nimic in privinta lui.de aceea incerc sa aflu cam ce se poate face in privinta asta ca sa stiu ce am de facut mai departe....va multumesc de raspuns!

As dori si eu u raspuns la o problema...tatal meu a decedat in decembrie 2012.
In urma lui au ramas 3 copii(2fete si un baiat)si sotia.problema este ca tatal meu a lasat in urma o suma de bani considerabila pe care o avea in casa si pe care mai apoi am depus-o la banca pe numele mamei mele.dupa o luna fratele meu a mers la banca cu mama mea si a scos toti banii si i.a luat dansul fara aprobarea noastra iar acum nici nu o mai lasa pe maicamea sa intre in casa si a trimiso sa stea la tara la mama ei.mentionez ca apartamentul este deja impartit de catre tatal meu inanite de a deceda mie si fratelui meu.....insa exista o clauza prin care noi trebuie sa avem grija de ambii pana la deces...eu nu locuiesc in tara dar as dori sa rezolv aceasta problema pt ca pe zi ce trece se agraveaza ....cu fratele nu se poate discuta absolut nimic pt k este excesiv de grandoman...acum i-a luat si cardul de pensie al mamei mele..si cand ii cer sa imi explice unde sunt banii ma jigneste pe mine si pe alte persoane...si inclusiv cu parintii mei a avut mereu un tratament extrem de urat...as dori un raspuns daca se poate...multumesc anticipat!