avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... insusirea fara aprobare a bunurilor unei persoane ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

insusirea fara aprobare a bunurilor unei persoane decedate

As dori si eu u raspuns la o problema...tatal meu a decedat in decembrie 2012.
In urma lui au ramas 3 copii(2fete si un baiat)si sotia.problema este ca tatal meu a lasat in urma o suma de bani considerabila pe care o avea in casa si pe care mai apoi am depus-o la banca pe numele mamei mele.dupa o luna fratele meu a mers la banca cu mama mea si a scos toti banii si i.a luat dansul fara aprobarea noastra iar acum nici nu o mai lasa pe maicamea sa intre in casa si a trimiso sa stea la tara la mama ei.mentionez ca apartamentul este deja impartit de catre tatal meu inanite de a deceda mie si fratelui meu.....insa exista o clauza prin care noi trebuie sa avem grija de ambii pana la deces...eu nu locuiesc in tara dar as dori sa rezolv aceasta problema pt ca pe zi ce trece se agraveaza ....cu fratele nu se poate discuta absolut nimic pt k este excesiv de grandoman...acum i-a luat si cardul de pensie al mamei mele..si cand ii cer sa imi explice unde sunt banii ma jigneste pe mine si pe alte persoane...si inclusiv cu parintii mei a avut mereu un tratament extrem de urat...as dori un raspuns daca se poate...multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: laura_john , utilizator 15:47, 10 Mai 2013
Daca banii erau pe numele mamei si mama i-a inmanat toata suma de bani, asta nu inseamna ca si-a insusit ceva fara consintamant. Teoretic aia erau banii mamei si nu bani care sa fie inclusi in masa succesorala, fiind depusi in banca dupa data decesului tatalui.

Mama are drept de uzufruct viager in acea casa, nu? Ce fel de contract v-a facut tatal? El poate fi rezolutionat pt neindelinirea obligatiilor de intretinere.
este adevarat ca mama i-a inmanat suma de bani de bunavoie dar mai exista o problema....mama mea are probleme psihice de ani de zile iar daca eu ii zic sa faca ceva ea face de bunacredinta fara sa judece treburile prea mult....si inclusiv ea nu este multumita de ceea ce a facut fratele.....nu stiu dub ce pretext a convinso sa ii scoata dar a reusit.....contractul care l-a facut tatal meu pe apartament este de vanzare cumparare cu rezerva uzufructului viager pentru parinti......in coteegale si indivize de 1/2 pt fiu si 1/2 pt fiica.....ideea este ca noi amcazut de acord ca baniiaceia sa fie folositi pt mama(intrtinere inmormantare cand o fi,etc.) Si pt tata(monument cimitir...praznice,etc.) Si nu mi se pare normal ceeace face el si nici nu e corect ca noi sa nu putem face nimic in privinta lui.de aceea incerc sa aflu cam ce se poate face in privinta asta ca sa stiu ce am de facut mai departe....va multumesc de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract vanzare-cumparare cu uzufruct viager laura_john laura_john Buna ziua ...as dori si eu o solutie la o problema....daca exista...acum 5 ani tatal meu a vandut apartamentul sau si al mamei mie si fratelui meu cu clauza de ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil intre parinti si copil Tunderbild Tunderbild Buna ziua Situatia mea este urmatoare: Mama mea a divortat si din a doua casatorie am un frate vitreg... Fiindca eu am grija mai mult de mama si pot sa zic ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare cu uzufruct viager marinelatania marinelatania am cumparat de la mama o garsoniera de 21 mp platind 250 mil anticipat platiandu-i 3 credite la banci restante utente de 2 ani si datorii diverse persoane si ... (vezi toată discuția)