avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1782 soluții astăzi
Forum Activitate contabilgabi

Activitate contabilgabi

Buna ziua,
Am primit o amenda de circulatie. In PV scrie ca am primit 4 puncte de amenda X 165 lei=660 lei, dar mai apare o coloana cu mentiunea jumatate din minimul prevazut de lege 330 lei.
Eu cat trebuie sa platesc: 330 de lei in termen de 15 zile de la data PV-ului?

Buna ziua,
Am urmatoarea speta: pentru o proprietate (casa+teren) veche exista doar nu testament lasat de strabunicul meu meu bunicului meu, fara a exista un act doveditor al proprietatii. Unchiul meu care a locuit in cea casa in ultimii ani, dupa ce si-a alungat mama si sora, nici la inmormantarea lor nu a fost, a incercat fara succes sa puna mana pe casa prin uzucapiune.
Dupa moartea lui, matusa mea si cu unul din veri au dat in judecata COMISIA LOCALA ……… DE APLICARE A LEGII 18/1991 si COMISIA JUDETEANA ….. PENTRU APLICAREA A LEGII 18/1991, obtinand la ultimul termen urmatoarea solutie:
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite actiunea reclamantilor. Obliga Comisia Locala ……. de aplicare a Legii Fondului Funciar să întocmească documentatia necesara eliberarii titlului de proprietate pentru terenul intravilan . Obliga Comisia Judeteana să elibereze titlul de proprietate. Se ia act ca nu se solicita cheltuieli de judecata. Cu apel. Pronuntata azi 14.04.2021.
Document: Hotarâre …../2021 14.04.2021
Zilele trecute, am aflat cu stupoare ca varul meu a vandut miseleste proprietatea in baza unui titlu de proprietate pe numele unchiului meu, care a fost pus in posessie de catre Primaria orasului ……….. El asa spune, eu nu am vazut actele, desi mi-a promis ca mi le trimite, ca sa stau linistit ca nu s-a dezbatut vreo mostenire fara stirea mea.
Am cateva intrebari:
- Este posibil sa fi obtinut titlul de proprietate in urma acestui demers? El minte si spune ca de fapt l-a obtinut in baza unei cereri facute de unchiul meu acum foarte multi ani.
- Matusa mea este o persoana foarte influenta in oras, de aceea va intreb daca este posibil ca Primaria sa fi comis un abuz si sa elibereze acest titlu de proprietate sau punere in posesie; aceeasi intrebare mi-o pun si daca notarul, prieten cu matusa, a putut autoriza vanzarea, in conditiile in care nu a existat un act de proprietate asupra proprietatii
- Caror instante ma pot adresa pentru a verifica si clarifica cele mentionate mai sus.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Buna ziua, Am o intrebare legata de eligibilitatea cheltuielilor efectuate din microgranturile de 2000 de euro pentru un PFA-profesie liberala expert contabil. Daca sediul social nu este lucrativ, ce cheltuieli as putea sa fac astfel incat sa fie incadrate ca elegibile? Eu m-am gandit la urmatoarele: laptop, telefon, smartwatch, casti audio, geanta laptop, cooler racire laptop? Din experienta proprie, ce alte cheltuieli ati mai efectuat in conditiile in care sediul social nu este declarat ca lucrativ? Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Amenda rutiera
Ideea este ca el nu s-a mai implicat in dirijarea circulatiei, decat cand eu am incercat sa fac stanga pe linia de tranvai. A asteptat pasiv la toate incercarile soferilor de a degaja intersectia. Era îndreptățit să mă amendeze in aceasta situatie?

cyan a scris:

Aveați opțiunea de a aștepta indicațiile polițistului.
Atata timp cat se afla un polițist în intersecție urmați semnalele acestuia și nu pe ale semaforului.

Discuție Amenda rutiera
Buna ziua,
Azi dimineata, asteptam la semafor intr-o intersectie dirijata de un politist. In momentul in care eu aveam semnalul verde, politistul a ramas in intersectie, fara sa dirijeze masinile.
In incercarea de a face stanga, am ramas blocat pe linia de tramvai pentru ca trebuia sa acord prioritate masinilor care veneau din sens opus.
In acel moment, politistul m-a tras pe dreapta (intervenind in dirijarea circulatiei) si amendandu-ma pentru blocarea intersectiei mentionand ca veneau tramvaie din ambele sensuri.
Am contestat pv contraventional mentionand ca „ nu aveam o alta optiune”.
Este legal ce mi s-a intamplat sau este un abuz al politistului? Am vreo sansa daca voi contesta procesul verbal?
Buna seara, este vorba de un contract de prestari servicii! Si in aceasta situatie tot ei trebuie sa emita? Daca sunt in lichidare, mai pot emite facturi?
Buna ziua,
Am un furnizor care conform contractului trebuie sa-mi emita o factura de discount/rebate de volum, procentual din valoarea facturata pe anul 2016. Furnizorul imi spune ca nu poate emite factura cu minus, deoarece este in proces de lichidare si ma roaga sa emit eu o factura cu plus pentru acest rebate.
Pot emite eu aceasta factura pentru acest rebate? Daca nu, atunci ajutati-ma cu un sfat in aceasta situatie. Multumesc!
Multumesc!
Multumesc!
Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu un raspuns la urmatoarea speta: o persoana fizica a incheiat un antecontract de vanzare cumparare a unui imobil in luna decembrie. Din cate am inteles, incepand cu 01 februarie nu se mai plateste impozit daca valoarea de vanzare a imobilului este mai mica de 450.000 lei. Puteti sa-mi spuneti daca pentru aceasta vanzare se aplica prevederile Ordonantei, in conditiile in care s-a facut acel antecontract in decembrie? Multumesc!