avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Activitate babel26

Activitate babel26

Buna ziua,

De cateva zile ma confrunt cu o situatie destul de delicata privind situatia unui salariat.
In data de 14.02.2013, i-am adus la cunostinta ca in urma unui previz de 20 de zile lucratoare urmeaza desfinatarea postului ocupat de catre el,si ca nu am alt post sa ii ofer in firma, salariatul a semant previzul cum ca a luat la cunostinta despre acesta situatie si brusc s-a inbolnavit spunand telefonic ca urmeaza sa imi aduca concediu medical, eu am operat in REVISAL incetarea contractului de munca bine inteles conform articolului 65.alit.1.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, ce trebuie sa fac eu avand in vedere ca el in prezent inca se afla in preaviz si mi-a adus concediu medical.
Va multumesc.
Discuție Diurna
Buna seara.
Va rog să mă ajutați cu un răspuns la următoarea situație.

O societate prestează servicii pentru un client din Italia care are utilaje în Romania. Societatea care prestează servicii se deplasează pe teritoriul României pentru a repara acele utilaje. Se deplasează echipa și efectuează reparația. Firma facturează pentru clientul din Italia în euro. Întrebarea este: Cum se calculează și cum se acordă diurna pentru echipa care a reparat utilajele? Și se acordă în lei sau euro?

Vă mulțumesc anticipat.
Buna ziua!
As avea câteva întrebări la care sper să primesc răspuns.
În luna august 2012, socrul meu a avut unele probleme medicale care i-au cauzat o invaliditate, respectiv pierderea piciorului drept. Datorita sistemului medical din țara noastră, care știm toți cum merge, am fost nevoit să-l duc la fiica sa în Italia, (folosindu-ma de formularul 112) unde cu toate eforturile medicilor de la spitalul din Bologna, socrului meu nu i s-a putut salva piciorul.
Întrebările mele sunt:
- de ce drepturi beneficiază în România?
- care este legislația care reglementează drepturile persoanelor cu handicap?
- documentația de care am nevoie pentru întocmirea dosarului și unde trebuie să îl depun?
Menționez ca eu sunt din Timișoara.
Vă mulțumesc anticipat.

Multumesc mult.
Buna ziua!
Va rog daca poate cineva sa-mi spuna ce procedura am de urmat pentru a-mi asigura sotia, care este somera fara indemnizatie (are aceasta titulatura deoarece urmeaza un curs organizat de A.J.O.F.M.), la casa OPSNAJ. Mentionez ca eu sunt militar si sunt asigurat la aceasta casa. Sotia mea a iesit din perioada de acordare a indemnizatiei in luna aprilie, ceea ce inseamna ca nu mai este asigurata medical.
Ma intereseaza sa o asigur deoarece este insarcinate. Va multumesc.