avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz contract de munca individual (PFA)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz contract de munca individual (PFA)

Buna ziua,

De cateva zile ma confrunt cu o situatie destul de delicata privind situatia unui salariat.
In data de 14.02.2013, i-am adus la cunostinta ca in urma unui previz de 20 de zile lucratoare urmeaza desfinatarea postului ocupat de catre el,si ca nu am alt post sa ii ofer in firma, salariatul a semant previzul cum ca a luat la cunostinta despre acesta situatie si brusc s-a inbolnavit spunand telefonic ca urmeaza sa imi aduca concediu medical, eu am operat in REVISAL incetarea contractului de munca bine inteles conform articolului 65.alit.1.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, ce trebuie sa fac eu avand in vedere ca el in prezent inca se afla in preaviz si mi-a adus concediu medical.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:01, 4 Martie 2014
Concediul se plateste pana cand ii expira preavizul.
Dupa data respectiva este treaba lui.
@ babel26

In acest caz, concediul medical suspenda preavizul si termenul de incetare a c.i.m. Situatie in care veti face o corectie in REVISAL cu privire la data incetarii c.i.m.

art.75 (3) C.mun. - In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C.i.m. Normandia Normandia Buna ziua. Cu respect va solicitam sfatul in urmatoarea problema: Suntem o societate care a desfiintat in baza noii organigrame un post de munca ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in perioada de preaviz coravio coravio buna ziua ! as dori sa stiu daca se poate lua concediu de odihna sau medical in perioada de preaviz (vezi toată discuția)
Am anunțat sarcina a doua zi după ce mi s-a desfăcut contractul de muncă. e obligat angajatorul să mă mențină angajată până la finalul sarcinii? adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in situatia in care mi s-a desfacut contractul de munca cu preaviz si sunt insarcinata. Nu am anuntat la lucru sarcina decat a doua zi in care ... (vezi toată discuția)