avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1952 soluții astăzi
Forum Activitate silviadinu

Activitate silviadinu

Răspuns la discuția Invitatie cetatean strain
Buna ziua!
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Multumesc
Buna ziua!
Ma numesc Silvia, am 31 de ani si locuiesc in Bucuresti.
Acum aproape 2 ani am cunoscut prin intermediul facebook ului un barbat din Tunisia, in varsta de 30 de ani.
In ianuarie, anul acesta, i-am facut invitatie la Inspectoratul pentru Imigrari in vederea obtinerii vizei, dar raspunsul a fost negativ in temeiul art. 38 alin. 3 si alin. 7 din O.U.G. 194/2002 si pentru ca nu ne cunoscusem real pana atunci.
Eu nu am mai facut niciodata o alta invitatie vreunui alt cetatean strain.
La sfarsitul lunii iunie, anul acesta, eu am fost plecata, pentru o saptamana, in Tunisia. El si familia lui sunt oameni normali, nu sunt foarte religiosi, se imbraca normal, la fel ca noi. El are un serviciu decent, lucreaza intr-o scoala la securitate, parintii lui detin 2 magazine de haine, iar sora lui lucreaza ca asistenta medicala intr-un spital.
Noi vrem sa depunem actele pentru o noua invitatie, pentru ca el sa poata veni aici sa-mi cunoasca familia, sa ne cunoastem mai bine, pentru ca in viitor vrem sa ne casatorim.
Ce alte acte, pe langa cele obligatorii, ar trebui sa depun si ce ar trebui sa scriu in declaratie pentru ca invitatia sa fie favorabila? Am inteles ca as putea face o scrisoare de garantie precum ca imi asum toata raspunderea in cazul in care nu paraseste tara noastra in termenul stabilit.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua! Vreau sa stiu ce ar trebui sa fac si unde sa ma adresez in vederea obtinerii unei invitatii pentru un cetatean tunisian. Care ar fi pasii urmatori pentru obtinerea vizei de vizita pentru o perioada scurta de timp? Multumesc anticipat.
Buna ziua! Am un copil în vârstă de 3 ani și jumătate rezultat în urma unui concubinaj de 10 ani. Vreau sa stiu daca ne despărțim copilul cui va fi încredințat. Menționează că este violent verbal si m-a amenintat ca ma omoară dacă îi iau copilul. Locuim in apartamentul meu, el nu are locuință. Mulțumesc
Discuție Conventie
buna ziua!
vreau sa ma casatoresc, dar parintii prietenului meu ii vor da intr-un viitor un apartament. as vrea sa stiu daca se poate face vreo conventie inainte de nunta prin care eu sa nu pot beneficia de apartamentul lui. multumesc
Fostul angajator mi-a incheiat contractul de munca cu 2 zile inainte de expirarea perioadei de proba, in luna decembrie. In luna noiembrie l-am instiintat printr-o adeverinta de la medicul de familie ca eram gravida in 3 luni. Ulterior am aflat ca a aruncat adeverinta, in loc sa o inregistreze. I-am dat in judecata si m-au contactat sa 'ma ajute moral', pentru ca altfel nu se considera vinovati. Mi-au oferit 5000 lei daca renunt la plangere. As vrea sa stiu daca ar trebui sa accept banii sau sa continui in instanta, tinand cont ca sunt un lant de magazine foarte mare. Inainte de a renunta la plangere ar trebui sa am conventia de plata semnata de toti directorii?
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
Voi beneficia de indemnizatie chiar daca de la data incheierii contractului de munca pana la data depunerii dosarului de somaj au trecut 18 zile lucratoare?
Buna ziua! Sunt insarcinata in 8 luni.Am fost data afara pe 28 decembrie 2012, cand aveam 3 luni, si dosarul pentru somaj l-am depus pe 16 ianuarie 2013. As vrea sa stiu daca voi beneficia de indemnizatia de cresterea copilului. Multumesc.