avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gravida concediata in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gravida concediata in perioada de proba

Fostul angajator mi-a incheiat contractul de munca cu 2 zile inainte de expirarea perioadei de proba, in luna decembrie. In luna noiembrie l-am instiintat printr-o adeverinta de la medicul de familie ca eram gravida in 3 luni. Ulterior am aflat ca a aruncat adeverinta, in loc sa o inregistreze. I-am dat in judecata si m-au contactat sa 'ma ajute moral', pentru ca altfel nu se considera vinovati. Mi-au oferit 5000 lei daca renunt la plangere. As vrea sa stiu daca ar trebui sa accept banii sau sa continui in instanta, tinand cont ca sunt un lant de magazine foarte mare. Inainte de a renunta la plangere ar trebui sa am conventia de plata semnata de toti directorii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 23 Mai 2013
In instanta trebuie sa se dovedeasca ca dvs i-ati anuntat ca sunteti insarcinata ? Daca ati aflat ca au aruncat la cosul de gunoi instiintare dvs, trebuia s-o retrimiteti prin posta cu confirmare de primire sau prin intermediul unui executor judecatoresc .

Conventia degeaba o semnati cu conducerea angajatorului, intrucat exista posibilitatea sa va amane cu plata acelor bani si va trebui sa-i actionati in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - desfacere contract de munca la anuntarea sarcinii olgasirbu olgasirbu Am si eu o mare problema, seful meu cand a aflat ca sunt insarcinata ma dat afara, nu stiu ce sa fac, sunt disperata, i-am dus adeverinta medicala pe ... (vezi toată discuția)
Concediere femeie gravida stanceni stanceni Buna seara Angajata de o luna a venit cu o instiintare (fara numar de inregistrare si tot felul amenintari) de prin care mi-a adus la cunostinta faptul ... (vezi toată discuția)
Intrebare nepublicata. imi puteti oferi un raspuns referitor ... snipe1975 snipe1975 Intrebare nepublicata. Imi puteti oferi un raspuns referitor la nepublicarea intrenarii mele referitoarte la Curtea E. A drepturilor omului? (vezi toată discuția)