avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Activitate bluejazz

Activitate bluejazz

Răspuns la discuția Registru acte atestate de avocat
Multam
Buna Ziua. Am o intrebare de incepator......pentru prima data atest un act constitutiv si ma intereseaza ce trec in dreptul coloanei "Obiectul actului"? Ma gandeam sa trec "infiintare SRL"...ca doar asta hotaraste actul acela constitutiv. Gresesc? Astept lamuriri. Multumesc.
gi_jane2 a scris:

e bun comun supus partajului, insa sotul va proba ca era despartit in fapt, ca depusese deja cererea de divort, ca sotia nu a contribuit in vreun fel la achizitionarea lui etc etc
in legatura cu plangerea, ar trebui sa dovedesc o stare de pericol, ca imi este incalcat un drept actual pe care il am, ori copilul e major, doamna..

:P..scuze daca v-a deranjat "doamna" acela...poate trebuia "d-ra"?:">...Multumesc pt raspunsuri.
gi_jane2 a scris:

1)nu va ingradeste nimeni dreptul sa faceti plangere, insa nu i se va da curs
2) legal, locuinta face obiectul partajului. in realitate, sotia nu va capata vreun leu, insa sotul va trebui sa probeze cele expuse aici, ca instanta sa constate ca e bun propriu

Stimata doamna, ideea e ca e bun comun,dobandit in timpul casatoriei.Chiar daca numai el a contribuit.inca ceva, de ce spuneti ca nu i se va da curs?in ce sens?multumesc.
Buna Ziua.Am si eu nevoie de cateva lamuriri va rog frumos.
1.- plangerea penala pt nerespectarea unei hotarari judecatoresti de program vizitare minor(mama plecand cu copilul din tara pt o perioada) este afectata de vreun termen de prescriptie?daca da, care este acesta?mai pot face aceasta plangere, din motive personale, dupa 15 ani, si acum cand copilul este major?
2.- sotii despartiti in fapt de 1 an de zile.sotul face cerere de divort.dupa depunerea cererii de divort,inainte de pronuntarea divortului, sotul cumpara o locuinta (care era locuinta de servici in principiu inainte de a fi cumparata).Nu se face partajul.Acum dupa 15 ani sotia vine si-i spune ca vrea sa-i intenteze proces de partaj.Cat ar putea obtine?Poate obtine ceva avand in vedere ca desi casatoriti, ea nu avea nici un venit,era casnica,el figureaza pe toate actele, inclusiv contractul de vanzare-cuparare,chitanta prin care a imprumutat banii pt a cumpara locuinta cu banii jos, autentificata la notar, absolut toate hartiile cuprind numai numele lui?Chiar asa idioata e legea si practica?poate da sotului,in conditiile spuse de mine, ceva la care nu a contribuit in nici un fel, doar pt ca exista un act care spunea ca sunt casatoriti?
Buna Seara,
Nu mai sunt in termenul de 45 de zile pt a putea ataca decizia de pensionare, find de mult trecut.Mai am la indemana vreo posibilitate de a solicita recalcularea pensiei?Sau atacarea deciziei era singura solutie?
Discuție 392 b
Buna Ziua.
Avocatii au obligatia sa depuna declaratia 392 b?
Daca da si nu o depund, cat e amenda?Multzam
Răspuns la discuția OUG 119/2007
Deci cu hotararea data creditorul poate sa vina sa ma execute silit chiar daca fac cerere in anulare, asta insemnand ca hotararea nu e inca irevocabila?
Discuție OUG 119/2007
Buna Ziua.Am si eu o nelamurire pe care sper sa o rezolv aici.
O hotarare data in baza OUG 119/2007 in favoarea creditorului, poate fi executata in situatia in care fac cerere in anulare? OUG 119/2007 spune ca cererea in anulare nu suspenda executarea, insa apoi vine si spune ca doar horatarea ramasa irevocabila prin respingerea cererii in anulare sau prin neexercitarea caii de atac constituie titlu executoriu.Nu e putin un paradox aici?Multumesc.
Răspuns la discuția Grupa a II a de munca
Gabriela Pintea a scris:

Da, adresati-va tribunalului, casele de pensii nu au dreptul sa cenzureze adeverinte care atesta ca ati lucrat in grupa de munca. Ca temei legal al cererii de chemare in judecata mentionati art. 155, lit. f) si lit. i) din Legea nr. 19/2000.

Multumesc.Trebuie sa indeplinesc anumite conditii pt a putea cere asta?sa fiu pensionat dupa o anumite lege sau ceva asemanator?sau pot cere indiferent in baza carei legi am fost pensionat?pensionarea a avut loc in 1989.