avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Activitate birog

Activitate birog

Răspuns la discuția Achizitionare steroizi teapa
Poti face o sesizare ca respectivul incalca legea comercializand substante interzise, dar nu pentru inselaciune, vei putea fi acuzat de procurare.

[2.14 din Regulament]
Din cate observ se incalca si articolul 20 .


(1) Constituirea ca parte civilă se poate face până la începerea cercetării judecătoreşti. Organele judiciare au obligaţia de a aduce la cunoştinţa persoanei vătămate acest drept.


Cercetarea judecatoreasca incepuse cu o sedinta inainte sa revina asupra deciziei de renuntare la drepturile civile.
Buna seara.

Sunt inculpat intr-un dosar cu lovire, iar intr-una dintre sedinte partea vatamata a renuntat la drepturile civile. Dupa alte 2 sedinte a revenit spunand ca vrea despagubiri. Din cate am inteles in articolul 22 din noul cod de procedura penala, el n-ar putea reveni asupra deciziei.



Art. 22
Renunţarea la pretenţiile civile
(1) Partea civilă poate renunţa, în tot sau în parte, la pretenţiile civile formulate, până la terminarea dezbaterilor în apel.
(2) Renunţarea se poate face fie prin cerere scrisă, fie oral în şedinţa de judecată.
(3) Partea civilă nu poate reveni asupra renunţării şi nu poate introduce acţiune la instanţa civilă pentru aceleaşi pretenţii

Detalii: [ link extern ]
[ link extern ]

Intrebarea mea este: " Am dreptul de a purta spray pentru autoaparare pe strada ?"
Răspuns la discuția Articolul 320 indice 1
Multumesc
Răspuns la discuția Articolul 320 indice 1
Dupa inceperea cercetarii judecatoresti, daca instanta a retinut si consemnat ca eu mi-am recunoscut in totalitate faptele, dar am cerut probe, pot cere sa renunt la ele pentru articolul 320 ind 1 ?
Răspuns la discuția Articolul 320 indice 1
Sunt acuzat de lovire si alte violente, fapta recunoscuta inca din timpul anchetei si in timpul procesului. Procesul se judeca pe latura penala. As vrea sa stiu daca la termenul viitor pot sa cer articolul 320 indice 1
Este vorba de lovire si violente. Am fost intrebat de judecator daca vreau sa beneficiez de acest articol, dar sa nu mai aduc noi probe. Am recunscut fapta ca si in rechizitoriu, dar am cerut proba cu martori. Proba a fost respinsa, dar partii vatamate i-a fost aprobata.

Intrebarea mea este daca la noul termen pot cere in loc de judecata clasica, să aibă loc în baza probelor administrate în faza de urmărire penală si sa beneficiez de acest articol. Daca da, vor fi audiati si martorii care au fost acceptati ?

Multumesc.
Si mentionez ca nu am venit cu chipiu pe cap :)
Sunt barbat, si inainte sa proiectati mai bine ati pune intrebari. Imaginea mea este una decenta cu cercei normali care nu sunt tipatori si care nu atarna,este adevarat gaurile sunt putin mai mari cca 1 cm. O persoana cu miopi a pozat cu ochelari fumurii, ceea ce este aberant ca pe mine sa nu ma lase cu cercei care nu imi schimba deloc fizionomia fetei.Nu m-am dus imbracat ca la carnaval. Din cate cunosc o lege este mai presus de o norma interna. Azi am fost din nou si dupa cca 20-30 de minute de argumentat au zis sa revin maine sa-mi faca poze. Ideea este ca imi trebuie respectate drepturile indiferent de cum arat, daca m-as tatua pe fata (lucru pe care nu l-as face) nu mi-ar mai face buletin ? Nu mi s-ar mai acorda ingrijiri medicale ? Atat timp cat femeilor li se fac poze cu cercei (si am avut o discutie pe tema asta unde se pare ca cei de la Evidenta Populatiei au probleme in cunoasterea legii si in logica "Pe dansa o lasati sa-si faca buletinul cu cercei ?- DA. Pei si pe mine de ce nu ma lasati ? - Pentru ca femeile poarta legal. - Pei si eu nu port legal ? Este ilegal sa port cercei ? - Pei da.. pei nu.. nu stiu "). Atat timp cat fizionomia fetei nu imi este schimbata, iar unele persoane isi fac buletinul cu ochelarii nu vad care este problema.. de fapt problema este prejudecata iar noi trecem cu greu de influentele comuniste .. Apropo , in ultimele mele buletine apar cu aceeasi cercei, iar la poza pentru carnetul de conducere de acum 2 saptamani, mi-a fost facuta la fel ..

Justitiarul711 a scris:

Daca sustineti ca aveti gauri mari la lobii urechilor, puteati sa va puneti alti cercei, la baza urechii, care sa nu atarne ca un glob ornamental. Este firesc sa fiti decenta in poza de buletin si sa nu apareti ca un pom de Craciun. Asa si persoanele cheale sustin ca poarta chipiu, ce asta inseamna ca-i pozezi cu chipiul sau caciula pe ochi, sau cei care sunt orbi sau cei miopi care au ochelari mari si fumurii ii pozezi cu ochelarii mari care le acopera jumatate de fata? Ori persoanele care au semne distincte, din nastere pe fata si poarta tot timpul fata acoperita, le pozezi cu valul pe ochi? Atunci ce-ar mai fii buletinul, un act cu poza de carnaval?