avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Art. 22 Noul Cod de Procedură Penală Renunţarea la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Art. 22 Noul Cod de Procedură Penală Renunţarea la pretenţiile civile Acţiunea civilă

Buna seara.

Sunt inculpat intr-un dosar cu lovire, iar intr-una dintre sedinte partea vatamata a renuntat la drepturile civile. Dupa alte 2 sedinte a revenit spunand ca vrea despagubiri. Din cate am inteles in articolul 22 din noul cod de procedura penala, el n-ar putea reveni asupra deciziei.



Art. 22
Renunţarea la pretenţiile civile
(1) Partea civilă poate renunţa, în tot sau în parte, la pretenţiile civile formulate, până la terminarea dezbaterilor în apel.
(2) Renunţarea se poate face fie prin cerere scrisă, fie oral în şedinţa de judecată.
(3) Partea civilă nu poate reveni asupra renunţării şi nu poate introduce acţiune la instanţa civilă pentru aceleaşi pretenţii

Detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
birog, utilizator
Cel mai recent răspuns: birog , utilizator 08:05, 1 Octombrie 2014
Invocati in instanta inadmisibilitatea cererii de despagubiri depusa dupa renuntare si invocati art. 22 .cererea va fi respinsa.
Din cate observ se incalca si articolul 20 .


(1) Constituirea ca parte civilă se poate face până la începerea cercetării judecătoreşti. Organele judiciare au obligaţia de a aduce la cunoştinţa persoanei vătămate acest drept.


Cercetarea judecatoreasca incepuse cu o sedinta inainte sa revina asupra deciziei de renuntare la drepturile civile.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2014
birog, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac neprecizata- motivare inadmisibilitate? eusaisapte eusaisapte am mai gasit o probabila hiba in lege. Daca nu precizez ce fel de cale de atac formulez, care este motivatia de drept a inadmisibilitatii acestei cai de ... (vezi toată discuția)
Ce lege penala se aplica + cererea prejudiciu, in ce temei ? + sanctiuni +.... oanaportar oanaportar Intr-un Dosar penal, unitatea noastra are calitatea de parte vatamata. Dosarul de la Parchet este din anul 2009, impotriva a 3 salariati. Dosarul de pe ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru I_O_VDM I_O_VDM Daca am un prejudiciu de recuperat in urma unui proces penal in care latura civila a ramas nesolutionata pt ca inculpatul nu doreste o intelegere cu persoana ... (vezi toată discuția)