avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Activitate DORUSTA

Activitate DORUSTA

Va multumesc frumos.
Buna ziua. Mama mea a deschis in instanta succesiunea in urma decesului tatalui meu. Precizez ca suntem 4 surori, una dintre ele a locuit dintotdeauna cu parintii nostri si a facut si unele imbunatatiri la o parte din casa. Pe de alta parte, cu ani in urma parintii iau vandut (are CV legal)
1/4 din teren(250/1000mp) pentru a-si construi o casa. Datorita acestor imbunatatiri ea doreste, ori sa fie despagubita de catre celelalte mostenitoare, ori sa primeasca ea partea (1/2 din casa) cu imbunatatirile efectuate cat si din terenul ramas, adica din 750 mp. Doua din surori nu sunt de acord cu investitia facuta de sora care a locuit cu parintii si solicita impartirea in mod egal a imobilului si sustin ca nu a fost obligata de nimeni sa faca investitii si nici nu a cerut acordul celorlate, si ca a si primit teren. Alta sora este de acord cu succesiunea si imparteala sa se faca in mod egal atat a casei cat si a terenului aferent, dar cea din urma, adica eu, nu particip la proces deoarece locuiesc la 500 km distanta. Si acum va intreb: eu trebuie sa fac ceva, sau astept sa se termine procesul?
Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac in situatia cand o fantana sapata de vecinul meu ocupa 70% din terenul lui si 30% din terenul meu? Este exclus sa folosim fantana amandoi (din motive de siguranta). Eu intentionez sa-l actionez in instanta si sa-i cer sa o mute sau sa o desfiinteze. El sustine ca acea fantana de fapt nu are apa dintr-un izvor si ca mai mult se aduna apa de ploaie. Sustinere declarata in instanta atat de catre el cat si de martorii sai. Aceasta declaratie a fost intr-un proces de granituire si acum gardul meu trece peste fantana. Va multumesc.
Răspuns la discuția INSCRISURI IN CF
Exact asa am scris. Se pare ca se bat cap in cap si nu stiu de ce.
Răspuns la discuția INSCRISURI IN CF
Va multumesc frumos. Imi cer scuze pentru ca nu cunosc termenii juridici, dar sentinta nu e acelasi lucru cu hotararea?
Buna ziua. Va cer ajutorul in urmatoarea situatie:
- in partea aII-a a CF la Inscrieri privitoare la proprietate scrie: 1/1 parte asupra caselor, cumparare, aut. 1000/2000, Inch. nr. ..../2000, numele .. - 1/1 parte teren cu titlu de cumparare[n baza sentintei civile-Decizie civila nr. .../2008, inch. nr. .../2009
- in partea aIII-a a CF la inscrieri privitoare la sarcini: drept de superficie asupra terenului, inch. nr... /2000.
Mai jos scrie ca acest CF nu este valabil la incheierea actelor autentificate de notarul public.
Intrebarea este: aceasta persoana este proprietar sau nu? Sau este proprietar pe ceva? Va rog sa-mi dati un raspuns daca se poate, deoarece aceasta persoana m-a actionat in judecata precum ca i-am incalcat proprietatea cu vreo 40 mp, cu toate ca gardul este al sau si este acolo de peste 40 de ani. Aici este vorba de rautate. Cu toate ca eu i-am spus ca eu am in plus acest teren de cca. 40 mp. eu am cadastral el nu are nici cadastral, contract nici intabulare. Va multumesc.
Multumesc. Pe mine ma ajuta foarte mult. Inseamna ca nu ma invecinez eu cu el ci statul, primaria sau altcineva.
Imi cer scuze , nu am mai putut modifica la timp, dar 55 este 50 si 5 este 10.
Buna ziua. Revin dupa mai mult timp si va rog sa-mi dati o solutie la urmatoarea DCLARATIE: subsemnatul ....... declar ca renunt la suprafata de teren de 10 mp din suprafata 5o mp si sunt de acord sa raman cu suprafata de 40 mp pentru intocmirea unei documentatii cadastrale cu suprafata de 40 mp.
Mentionez ca in declaratie nu scrie in favoarea cui se renunta. La inceput suprafata totala a fost de 50 mp, din cauze necunoscute nu s-a putut identifica aceasta suprafata de 50. Probabil ca topograful nu a masurat corect sau .... Dupa o perioada acest teren s-a dezmembrat in trei parcele care in total dau 40 mp. Eu detin una dintre ele si cu care ma invecinez pe o parte cu un proprietar care nu are schita cadastrala (el este proprietar in urma unei sentinte judecatoresti, nu are intabulare nici contract de VC). Dar intre noi exista o fasie cu suprafata de aprox. 10 mp. In urma cu 2 ani i-am adus la cunostinta ca poate este a lui, dar el a zis ca nu este. Dupa care m-a actionat in instanta ca nu il las sa-si mute gardul deoarece acea fasie este a lui. S-a ajuns la expertiza si ce sa vedeti, expertul spune ca eu ii incal proprietatea cu 10 mp. Mai mult de atat el are un gard acolo de peste 50 de ani. Ce ma sfatuiti cu toate acestea? Va multumesc. Suprafetele sunt doar un exemplu.
Buna ziua. Revin dupa mai mult timp si va rog sa-mi dati o solutie la urmatoarea DCLARATIE: subsemnatul ....... declar ca renunt la suprafata de teren de 10 mp din suprafata 5o mp si sunt de acord sa raman cu suprafata de 40 mp pentru intocmirea unei documentatii cadastrale cu suprafata de 40 mp.
Mentionez ca in declaratie nu scrie in favoarea cui se renunta. La inceput suprafata totala a fost de 55 mp, din cauze necunoscute nu s-a putut identifica aceasta suprafata de 55. Probabil ca topograful nu a masurat corect sau .... Dupa o perioada acest teren s-a dezmembrat in trei parcele care in total dau 40 mp. Eu detin una dintre ele si cu care ma invecinez pe o parte cu un proprietar care nu are schita cadastrala (el este proprietar in urma unei sentinte judecatoresti, nu are intabulare nici contract de VC). Dar intre noi exista o fasie cu suprafata de aprox. 5 mp. In urma cu 2 ani i-am adus la cunostinta ca poate este a lui, dar el a zis ca nu este. Dupa care m-a actionat in instanta ca nu il las sa-si mute gardul deoarece acea fasie este a lui. S-a ajuns la expertiza si ce sa vedeti, expertul spune ca eu ii incal proprietatea cu 5 mp. Mai mult de atat el are un gard acolo de peste 50 de ani. Ce ma sfatuiti cu toate acestea? Va multumesc.
Răspuns la discuția Cum platim salariu administrator?
Dl. gigiz referitor la întrebarea dv: Si inca ceva, aveti un presedinte? sau si pe acesta l-a adus valul din alta parte.
Da, avem, azi unul maine altul. Ca la noi la nimeni.