avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INSCRISURI IN CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INSCRISURI IN CF

Buna ziua. Va cer ajutorul in urmatoarea situatie:
- in partea aII-a a CF la Inscrieri privitoare la proprietate scrie: 1/1 parte asupra caselor, cumparare, aut. 1000/2000, Inch. nr. ..../2000, numele .. - 1/1 parte teren cu titlu de cumparare[n baza sentintei civile-Decizie civila nr. .../2008, inch. nr. .../2009
- in partea aIII-a a CF la inscrieri privitoare la sarcini: drept de superficie asupra terenului, inch. nr... /2000.
Mai jos scrie ca acest CF nu este valabil la incheierea actelor autentificate de notarul public.
Intrebarea este: aceasta persoana este proprietar sau nu? Sau este proprietar pe ceva? Va rog sa-mi dati un raspuns daca se poate, deoarece aceasta persoana m-a actionat in judecata precum ca i-am incalcat proprietatea cu vreo 40 mp, cu toate ca gardul este al sau si este acolo de peste 40 de ani. Aici este vorba de rautate. Cu toate ca eu i-am spus ca eu am in plus acest teren de cca. 40 mp. eu am cadastral el nu are nici cadastral, contract nici intabulare. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DORUSTA , utilizator 08:00, 20 Februarie 2019
Pare ca e proprietar. Nu stiu ce e cu acea superficie si nu citesc in stele sa ma pronunt daca este pe partea de teren pt care nu are hot, jud.
Va multumesc frumos. Imi cer scuze pentru ca nu cunosc termenii juridici, dar sentinta nu e acelasi lucru cu hotararea?
Ba da.
Dar daca ati scris exact ca in extras, este proprietar pe toata cota din case, toata cota din teren in baza unei hot.si drept de superficie in baza a nu se stie ce.
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2019
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Exact asa am scris. Se pare ca se bat cap in cap si nu stiu de ce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie instrainare teren GherghinaP GherghinaP buna seara, va rog sa-mi spuneti daca pot instraina - vinde 25 mp din cota de 50% din terenul (curte) pe care il detin cu un alt coproprietar in urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Carta funciara tasso tasso Buna ziua, am un extras de carta funciara unde scrie 1689/6431 parte teren cu titlu de cumparare, asta ce inseamna? Va multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Intabuare in situatie de indiviziune AUREL.1945 AUREL.1945 Am sa descriu cat de simplu o disputa intre doi proprietari al aceluias imobil, fiecare cu apartamentul sau si teren total de 1843 mp, in CF-ul colectiv si ... (vezi toată discuția)