Bună seara,
Este normal ca accesul într-o primărie să fie interzis? Acum, în decembrie 2022, nu în timpul pandemiei! Au înființat un așa zis „birou de primire a documentelor” în primul hol de la intrare, iar în ceea ce privește cîteva departamente, poți să comunici cu funcționarii la geam. Mie mi se pare că îmi este îngrădit accesul la o instituție publică. Nu mai vorbesc de caracterul inuman - în plină iarnă, să ții oamenii, în mare parte în vîrstă, afară în frig și ninsoare!
Eu vă mulțumesc din nou că v-ați făcut timp să-mi răspundeți, dar și treaba cu specialistul e o loterie. Într-un alt proces, a trebuit să plătesc și cheltuielile de judecată ale părții adverse pentru că avocatul meu nu s-a obosit nici măcar să depună chitanța la dosar...
Pe scurt: am dat în judecată fiscul pentru că m-au pus să plătesc din nou ceea ce plătisem deja pentru sănătate în 2012. Am trimis toate documentele la tribunal (chitanțe din 2012, decizii de impunere, certificate de atestare fiscală cu 0 datorii). Am scris acolo inclusiv că fiscul mi-a pus poprire pe conturi și că a trebuit să plătesc din nou suma contestată ca să pot să trăiesc (apropo, dacă salariaților li se reține doar 33% din salariu, la PFA se reține tot, tot...). Citația pentru primul termen pomenea de plata unei cauțiuni despre care am aflat și eu că nu înseamnă ceea ce credeam ci că este o sumă pe care trebuie să o plătesc ca să nu mi se pună poprire pe conturi!!!!
Este evident că onorata instanță nu s-a obosit să citească tot ce i-am trimis. La fel de clar este că m-am înșelat cînd am crezut că îmi pot găsi dreptatea la tribunal... Întrebarea este cum aș putea să renunț la acest proces, fără să fiu sancționată (prea mult)? Repet, procesul încă nu s-a judecat, săptămîna viitoare ar fi primul termen.
Apropo, atunci cînd te judeci cu statul, reprezentat de juristul instituției respective, mai plătești cheltuieli de judecată dacă pierzi? Mie mi s-ar părea logic să nu pentru că d-aia primește respectivul salariu, dar... trăim în România.
Vă mulțumesc anticipat pentru orice sfat.
Deci, să înțeleg că dacă drumul nu are trotuar, nu este obligat să dea zăpada. Dacă are o cotă parte din drum văd că nu e relevant, din moment ce scrie „cetățenilor”.
Bună ziua,
Aș dori să știu dacă pe un drum de servitute, fără trotuar, într-un sat, proprietarul este obligat să își dea zăpada din fața casei (gardului).
Vă mulțumesc!
Casa este oricum bun dobîndit dinaintea căsătoriei de partea care supraviețuiește și alte bunuri mari (mașină etc.) nu au în comun. Și nici copii. Și mai mult ca sigur nici nu o să mai apară copii pînă cînd va surveni evenimentul.
Bună ziua,
Să presupunem că unul dintre soți este PFA, cu dările către stat plătite (deocamdată) la zi. Ani de muncă puțini, vreo 11, pentru că prin '90 din păcate firmele nu prea își plăteau contribuțiile. Cealaltă parte nu are decît vreo 5 ani vechime. Partea care este PFA are cîteva carduri de credit și un credit pe 5 ani, dar nicăieri cealaltă parte nu este trecută ca coplătitor sau garant.
V-am dat toate aceste detalii pentru a înțelege cît mai bine situația. Partea care este PFA probabil că va deceda într-un an-doi, nu cred că contează pentru discuția noastră din ce cauze (nu are asigurare de viață oricum). Care este soluția cea mai bună pentru partea care va rămîne în viață - să divorțeze - și în felul ăsta să scape de posibila plată a dărilor către stat și a creditelor (în cazul în care le moștenește) sau să nu divorțeze și să încaseze pensia de urmaș (nu știu dacă pentru o perioadă atît de mică de contribuții există o pensie și cît de mare ar fi ea)? Nu știu dacă am explicat situația clar. Pentru lămuriri, vă stau la dispoziție.
Mulțumesc pentru ajutor.